Utoljára látható a Panodráma közoktatással foglalkozó darabja

Május 15-én a Gödör klubban a TASZ tavaszi buliján utolsó alkalommal tekinthető meg a PanoDráma TTT 2014-15 című darabja.

 

A Gödör klubban a TASZ tavaszi buliján utolsó alkalommal tekinthető meg a PanoDráma TTT 2014-15 című darabja, ezután egy kerekasztal beszélgetést rendeznek Mérő László, Radó Péter, Salamon Eszter, Lengyel Anna és Simon Éva részvételével. Az estét pedig több dj zárja, a megszokott TASZ-os hangulatban.

 

panodr6 0

fotó: Gábor Sára

 

Az előadásról:

 

Ezúttal is pellengéren a közoktatás: szemöldöksmink és szőrös kar, kislányt mészárló baltás gyilkos és kacérkodó megerőszakolt az oktatófilmekben, a homoszexualitás mint tudatos bűnelkövetés, "te anyád is hülye", “csomizom a ruciba a habtestem” a tankönyvekben, makacs gyermek csak a rémhírekben. De Molière-t inkább hanyagoljuk, túl negatív.

Életpályamodell vagy pályaelhagyás. Százhúszezer forint vagy hatezer svájci frank. Pofozkodó tanár vagy tanárverő diák. Cigány a földszinten, paraszt az emeleten – integrált oktatás. Búcsú a harmatos rózsától. Iskolarendőr sárga lufival - egy kis tánc. Hit, remény, szeretet - erős vár a mi etikánk. Mamakör és gyerekszáj. Ők. Mi. Komolyan. Humorral. Nem szájba rágva, de ismét szó szerint.

 

panodr5

fotó: Gábor Sára

 

A Nagy Vitát a PanoDráma színházi nevelési programjának diákjai prezentálják, a téma is változhat. Hogy ki melyik oldalt képviselje, azt most is a közönség dönti el, ahogy azt is, melyik csapat győzőtt.

A Nemzeti Pedagóguskar zenés betétszámaihoz a világhírű Dogtroep volt tagja, a 5te Kwartier vezetője Ted van Leeuwen szerzett zenét.

Előadják: Cseh Judit, Feuer Yvette, Hárs Anna, Ördög Tamás, Schermann Márta, Urbanovits Krisztina, valamint minden alkalommal négy másik középiskolás diák. Koncepció és dramaturgia: Garai Judit, Hárs Anna, Merényi Anna. Zeneszerző: Ted van Leeuwen, a Karaoke Europe keretében. Rendező: Schermann Márta. Társrendező és kreatív producer: Lengyel Anna.

 

Forrás: PanoDráma

 

 

süti beállítások módosítása