Százötvenedszerre lép színre Kútvölgyi és Kern kettőse - Hírek a Vígből

Különleges színházi élmények és jubileumi előadások a Vígszínházban.

maszat

 

100. Túl a Maszat-hegyen a Pesti Színházban!

 

Május 17-én délelőtt 11 órakor 100. alkalommal indul útjára a bátor Muhi Andris, hogy megmentse Maszat Jankát és a Maszat birodalom lakóit. Kalandos útja során meg kell küzdenie a barbár takarítókkal és a gonosz Paca cárral is.

Varró Dániel nagysikerű meseregényéből 2010-ben készült új színpadi változat a Pesti Színházban, amelyhez Presser Gábor új dalokat is írt. Az előadás olyan családi esemény lett, amelyen a gyerekek és a felnőttek egyaránt remekül szórakoznak. A gyerekek igazi kedvencévé vált Molnár Áron bátor Muhi Andrisa, Réti Adrienn vagány Maszat Jankája, Hegyi Barbara csábos Babaarcú démonja, Halász Judit és Kútvölgyi Erzsébet jóságos Szösz nénéje, Borbiczki Ferenc torkos Makula bácsija, Hevér Gábor borostás Büdös pizsamázója, Csőre Gábor badar Turgenyeve és Bús Piros Vödörként lamentáló Kerekes József.

 

kernkutvolgyi

 

Az élet mint olyan 150-edszer a Házi Színpadon!

 

Kútvölgyi Erzsébet és Kern András kettőse 2006 óta gyötri-szereti egymást a színpadon Az élet mint olyan boldogtalan házaspárjaként. Május 18-án az izraeli Ilan Eldad rendezésében a két csodálatos színész 150-edszer ébred fel egymás mellett az éjszaka kellős közepén, hogy elmondják egymásnak az álmaikat, a vágyaikat, mindazt ami a lelküket nyomja, mindazt amit gyűlölnek a másikban, és amitől már rég menekülnének, ám mégis maradnak, mert valahol a lelkük mélyén a sírig szeretni fogják a másikat... Ez a csaknem 9 év, 150 rémálomból ébredés, sírni-nevetni való harc bármilyen párkapcsolatnak a dicséretére válna, hát még egy előadásnak! Az élet mint olyan című tragikomédia magyar szövege Parti Nagy Lajos bravúros átiratában az ellenállhatatlan humor és a megrendítő tragikum végletei között egyensúlyoz. A kiváló művészek megrendítő játéka igazán emlékezetes színházi élményt nyújt a közönségnek már csak azért is, mert az emberi párkapcsolatok olyan mély és igaz alaphelyzetéről beszélnek, amellyel legalább egyszer biztosan szembesül mindenki az élete folyamán.  

 

oregholgy

 

A Kolozsvári Állami Magyar Színház vendégjátéka a Vígben és a Pestiben

 

Tompa Gábor különleges rendezése, Az öreg hölgy látogatása Budapesten látható

A Vígszínház hagyományosan jó kapcsolatot ápol a Kolozsvári Állami Magyar Színházzal, akik már többször is vendégeskedtek a körúti teátrumban. Most május 20-án és 21-én ismét találkozhatunk a kiváló kolozsvári társulattal, hiszen két nagyszerű előadásukat fogják bemutatni a budapesti közönségnek. Dürrenmatt remekművét, Az öreg hölgy látogatását Tompa Gábor rendezésében láthatják május 20-án, szerdán a Vígszínházban. Az előadás címszerepét Stief Magda játssza, akinek egyik nagy visszatérése ez a szerep, hiszen miután 1971-ben az év színésznőjének választották Romániában, elhagyta az országot évtizedeken át külföldön, főként Németországban játszott. Stief Magda partnerei a kolozsvári színház nagyszerű színészei, az előadásban szinte a teljes társulat színpadra lép. Az Ivanovék karácsonya című előadás a szabadkai Urbán András rendezésében látható a Pestiben. Az orosz abszurd egyik megteremtőjének tartott Vvegyenszkij darabjából szokatlan, formabontó előadás készült, nem mindennapi színházi élményben lesz része tehát annak, aki ellátogat május 21-én a Pesti Színházba.

 

 

süti beállítások módosítása