Épülhet tovább a Latinovits Színház - Továbbképzéseknek is helyet adna

A határon túli magyar színészek továbbképzésének is helyet adna az új színház.                                     

 

"A magyar-román határon átnyúló Európai Uniós program keretében van lehetőség a Csapó utcai Latinovits Színház építésének befejezésére" – jelentette ki dr. Papp László polgármester a haon.hu kérdésére.

 

Elmondta: amennyiben az erre vonatkozó támogatási szerződést is aláírják, 2,5-3 milliárd forint áll majd rendelkezésre erre a célra.

 

latinovitsszinhaz2

 

A város vezetője szerint ennek köszönhetően jövőre el tudják kezdeni a 2009-ben félbehagyott építés befejezését. A Latinovits Színház épülete jelenleg szerkezetkész, a belső munkák vannak még hátra. A három évvel ezelőtt készült terveket nemrég felülvizsgálták, aktualizálták.

 

A polgármester úgy fogalmazott, hogy a Latinovits nemcsak egy „sima színházként” fog funkcionálni, hanem kamaraszínház, stúdiószínház, varieté és közösségi terek is lesznek benne. Hozzátette, hogy „kulturális bölcsőként” a határon túli magyar színészek posztgraduális képzését is ott akarják megoldani. "Utóbbi hosszú távon nagyon élénk, pezsgő színházi életet generálhat Debrecenben, hiszen ezeknek a színészeknek a társulatai fel is léphetnek majd nálunk" – közölte dr. Papp László, aki arról is beszélt,  a Csokonai Színház is felújításra szorul, és amennyiben befejeződik a Latinovits építése, a Csokonait ideiglenesen oda kell költöztetni.

 

Forrás: haon.hu

 

süti beállítások módosítása