Miklósa Erikával zárják az évadot a Pannon Filharmonikusok

Miklósa Erikával lépnek fel a Pannon Filharmonikusok évadjuk budapesti zárókoncertjén május 22-én, pénteken a Művészetek Palotájában, ahol a közönség a zenei élmény mellett ezúttal is megízlelheti Segal Viktor séf ételkreációit.

A Hat dal, egy nő mottójú hangversenyen a világhírű szoprán Richard Strauss Hat dal című művét (op. 68) énekli a pécsi zenekarral, Vass András állandó karmester vezényletével.

 

erikamiklosa

 

Strauss Clemens Brentano verseire készült zongorakíséretes dalait az első világháború végén írta, és a második kezdetén hangszerelte meg.


A koncert kezdetén Carl Maria von Weber egyik legjelentősebb műve, az Euryanthe című opera nyitánya hangzik el, majd a Strauss-dalok után Sosztakovics V., d-moll szimfóniája zárja a műsort a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben.


A Pannon Filharmonikusok 2014/2015-ös koncertsorozatukban a zene ihlető erejét a gasztronómia terén is igyekeznek megmutatni Segal Viktor séf segítségével, aki a Művészetek Palotájában adott hangversenyek szünetében felszolgált ételkülönlegességeit mindig az adott koncerten játszott zeneművek által inspirálva alkotja meg.

 

süti beállítások módosítása