Jön a Tom Sawyer kaland - Interaktív színház az eltűnt gyerekekért

A GNM Színitanoda június 3-án mutatja be A Tom Sawyer kaland című, interaktív színpadi akciót az eltűnt gyermekekért.

 tom1

 

"Érzékenységre, toleranciára, a szeretetre tanít a musical. A Tom Sawyer kaland rendhagyó előadás lesz, melyben Körtvélyessy Zsolt és Bozsó Péter bírókat alakítanak, a történet pedig egy tárgyalás keretein belül zajlik. A nézők beleszólhatnak, ők döntenek a végkifejletről, közülük kerülnek ki az esküdtek. A produkció egy komoly társadalmi problémára kívánja felhívni a figyelmet: évente több ezer gyermek tűnik el, sokukat soha nem találják meg. Maga a cselekmény is erről szól, bántalmazott fiatalokról, megrázó eseményekről" – mondta a GNM Színitanoda művészeti vezetője, Gór Nagy Mária a TV2 Mokka című műsorában.

 

Bozsó Péter azt is elárulta, hogy előre eltervezett improvizációs darabbal készülnek, az összes variációra felkészültek, minden lehetséges megoldást elpróbálnak.

 

Az előadásban Puskás Péter alakítja Tom Sawyert. A karakterről azt meséli, hogy nagyon izgalmas.
"Azt gondolnánk a főhősről, hogy egy hatalmas csibész és ez így is van, de közben ő az, aki azonnal segítséget nyújt, ha szükség van rá."

 

tom03

 

A GNM Színitanoda ajánlója:

 

A Tom Sawyer kaland egy történet bandázó kölykökről, s rablóbandák gátlástalanságáról, a barátságról, a hűségről, a betyárbecsületről és a kitartásról. Arról, hogyan oldhatja fel csapatnyi kamasz bátorsága a felnőtt-világ ostoba előítéleteit bőrszínről és származásról.


Egy formabontó előadás, amely tárgyalás jellegű keretjátékával, mozaikszerűen idézi fel a regényes helyzeteket, úgy, hogy nézői közül kiválasztott esküdtek döntései szerint alakítja a színpadi cselekményt.


A musical nemcsak színpadra állítja az elkóborló, veszélybe sodródó fiatalok történetét, de igyekszik rákérdezni ennek – ma is tetten érhető – okaira. A mindennapi erőszak veszélyeinek megjelenítése mellett pedig, a társadalmi gondoskodás szükségességét is hangsúlyozza, így irányítva rá a közfigyelmet az évente több ezrével eltűnő gyermekek megoldatlan társadalmi problémáira.
A darab jótékony célt szolgál, s a társadalmi segítségnyújtás eszköze kíván lenni.


A Tom Sawyer kalandban a három évtizede sikeres GNM Színitanoda arra tesz kísérletet, hogy növendékeiből válogatott harmincfős tánc- és énekkarából, valamint a musical műfaj ismert és sikeres színészeiből álló társulatával mozgalmas, látványos színpadi cselekménnyé formálja a klasszikus kalandokat.

 

tom04

 

Főbb szerepekben:
 Nagy Anikó, Körtvélyessy Zsolt, Egyházi Géza, Andrádi Zsanett, Puskás Péter, Bozsó Péter, Gieler Csaba, Borbély Richárd, Farkasházi Réka, Miklós Eponin


Koreográfus: Fincza Erika

Rendező: Kovács Gábor Dénes

 

ELŐADÁSNAPOK:
június 3. szerda 11 óra Stefánia Palota Nagyszínpad
június 4. csütörtök 11 óra Stefánia Palota Nagyszínpad
június 5. csütörtök 11 óra Királyerdei Művelődési Ház
június 5. 18 óra Stefánia Palota Nagyszínpad
június 6. 18 óra Királyerdei Művelődési Ház
június 7. 16 óra Stefánia Palota Nagyszínpad
június 8. 11 óra MOM Kulturális Központ
július 1. Szarvasi Vízi Színház

 

Forrás: GNM Színitanoda, TV2, facebook.com/TomSawyerMusical

 

süti beállítások módosítása