Távolsági szerelem - Búcsúzik a Rózsavölgyi Szalon előadása

Május 22-én utoljára látható Tom Kempinski Távolsági szerelem című darabja a Rózsavölgyi Szalonban.

 

A Rózsavölgyi Szalon ajánlója:

 

Megszülethet-e a szerelem egy férfi és egy nő között, ha ötezer kilométer és az Atlanti-óceán választja el őket? Áthidalhatja-e köztük a távolságot a telefonvonal?

 

Sarah New Yorkban élő színésznő és súlyos betegséggel kell megbirkóznia ahhoz, hogy hivatásának élhessen. Joe londoni otthonában depreszsziótól szenved, s csak a tengeren túl darabját próbáló Sarah ébreszti rá, hogy ahhoz, hogy újra talpra álljon drámai gyermekkorának árnyaival kell szembenéznie. Sok-sok hol mulatságos, hol drámai telefonbeszélgetés után egy napon végre szemtől szembe állnak egymással...

 

 

Tom Kempinski Távolsági szerelem című darabját 2013. október 29-én mutatták be Szántó Erika rendezésében, aki a premier előtt így nyilatkozott:
"... ez a kétszereplős darab az emberi élet egyik alapkérdéséről szól, arról, hogy milyen nehéz eljutni egyik embertől a másikig, milyen nehéz kinyitni azokat a bizonyos ajtókat, amit Balázs Béla és Bartók a Kékszakállú herceg várában olyan fantasztikusan megfogalmazott. Van két ember, egy férfi és egy nő, köztük egy egész óceán, hiszen az író Londonban, a színésznő pedig New Yorkban él, de nem ezt a távolságot a legnehezebb legyőzni, hanem azt, hogy hogyan tudjuk kinyitni azokat a bizonyos ajtókat, és hogyan tudunk ezen keresztül a saját árnyainkkal, félelmeinkkel, szorongásainkkal megküzdeni. Minden emberi kapcsolat erről szól."

 


Ezt a két sebzett embert Tóth Ildikó és Lukács Sándor keltik életre.

Két sikeres évad, sok-sok előadás után május 22-én láthatják utoljára a Rózsavölgyi Szalon Távolsági szerelem című előadását.

 

tavolsagi montazs 

 

Tom Kempinski: Távolsági szerelem
 

Sarah: TÓTH ILDIKÓ
Joe: LUKÁCS SÁNDOR

Látvány - díszlet: ENYVVÁRI PÉTER
Fordította: UNGVÁRI TAMÁS
Zenei szerkesztő: JELASITY PÉTER

Rendező: SZÁNTÓ ERIKA

 

Utolsó előadás: 2015. május 22.

Rózsavölgyi Szalon

 

süti beállítások módosítása