Eszenyi Enikő: "Nagyon jó előadásokat szeretnék gyerekeknek"

Eszenyi Enikő, a Vígszínház nemrégiben újraválasztott igazgatóját a kulturvamp.blog kérdezte.

 eszenyieniko

 

Eszenyi Enikő színésznőt alakít a Pesti Színház márciusi bemutatójában, Molnár Ferenc A testőrjében, Valló Péter rendezésében.

 

“Mi minden évben, vagy mondjuk minden második évben gondolunk Molnár Ferencre, hiszen ő a házi szerzője a Vígszínháznak, és pontosan itt, a Pestiben és a Vígben most is megy a Játék a kastélyban, itt volt az Egy, kettő, három Kern Andris főszereplésével, aztán Az ibolya, Fesztbaum Béla pedig megrendezte A monoklit. Ezt a darabot, A Testőrt most Valló Péter választotta.(…) Nagyon jó volt együtt a munka! Valló Péter egy nagyon fontos rendező az életemben, nagyon sokat dolgoztam vele, az Andrissal (Stohl) viszont még soha nem dolgoztunk, még filmben sem játszottunk együtt. Ez volt az első közös munkánk és szerintem nagyon jól illünk egymáshoz, teljesen egy hullámhosszon vagyunk. Szeretek vele játszani” – nyilatkozta Eszenyi Enikő, aki A testőrt követő Koldusopera bemutatóról is nyilatkozott, amit Bodó Viktor, a nemrég megszűnt Szputnyik vezetője rendezett.

 

“Az ember folyamatosan hozzá van szokva ahhoz, hogy színházak bezárnak, társulatok megszűnnek. Amennyire lehetett, mi végig támogattuk őket, és nagyra becsüljük az ő munkájukat, Viktor kvalitásait. Egy nagyon komoly rendezőről beszélünk, akinek a társulatából lesznek, akik a Vígszínházban folytatják a színházi életüket, és remélem, hogy Viktor is jön még rendezni, és egy picit újra össze fog majd állni a csapat” – fogalmazott az igazgató.

A kérdésre, hova sorolnámeg a magyar színházak, a magyar színházi élet helyét az európai palettán, úgy válaszolt: “Úgy érzem, hogy kivételesen magas színvonalú színházi élet van nálunk. Ezt tényleg minden elfogultság nélkül mondom! Amúgy meg nagyon egyszerű: ki lehet menni Bécsbe és végignézni a Burgtheater előadásait, összehasonlítani a mieinkkel: egyáltalán nem vallunk szégyent! Ha meg kimész mondjuk Londonba, akkor találsz nagyon sok musicalt, de komoly, értékes darabokat nem. A West Enden egy Bulgakovot egész biztosan nem tudsz megnézni” – hívta fel a figyelmet Eszenyi Enikő, aki újraválasztásáról is nyilatkozott.

 

“Szeretnénk ugyanazt az utat folytatni, a következő évadoknál azonban nagyobb figyelmet fogunk fordítani a gyerekekre. (…) Nagyon jó előadást vagy előadásokat szeretnék gyerekeknek” – árulta el Eszenyi. 

 

A teljes interjút itt olvashatja.

 

süti beállítások módosítása