A gyermekek versenyével zárul a XXIV. Országos Táncművészeti Fesztivál

A gyermekek, vagyis az óvodás és az alsó tagozatos korosztály versenyével zárul szombaton a budapesti Erzsébetligeti Színházban a XXIV. Országos Táncművészeti Fesztivál, az amatőr táncosok legnagyobb seregszemléje.

A XXIV. Országos Gyermek Táncművészeti Fesztivált megelőzően, márciusban a felnőtt és az ifjúsági, áprilisban a junior táncosok mutatkozhattak be az Erzsébetligeti Színházban, a majdnem negyedszázados jubileumát ünneplő Táncpedagógusok Országos Szövetsége által rendezett versenyeken - olvasható a szövetség közleményében.

 

orszagos tancmuveszeti fesztival

 

A szövetség a gyermek és az ifjúsági művészeti nevelést, valamint a közösségi programok létrehozását, támogatását tartja egyik legfontosabb feladatának. A versenysorozat nem csupán a művészet- és táncpedagógusok, a fellépők és családjaik számára fontos, hanem a szakma számára is jelentős esemény, hiszen ez a mozgalom a hivatásos pálya utánpótlásának egyik legfontosabb fóruma, a fesztiválokon a hivatásos táncművészeti intézmények vezetői és tanárai is rendszeresen részt vesznek.


A Táncpedagógusok Országos Szövetségének tagjai olyan - a magyar amatőr táncos szakmához tartozó - táncpedagógusok, akik művészeti iskolákban és a közművelődés területén végzik tevékenységüket. Művészetpedagógusi munkájuk bemutatása és értékelése céljából a szövetség minden évben országos táncművészeti fesztiválokat rendez, amelyekre több ezer felnőtt és gyermek jelentkezik mintegy tíz - köztük mozdulatművészet, hip hop, karaktertánc, modern tánc, kortárs tánc és dzsessztánc - kategóriában.


A szövetség közleménye szerint a már lezajlott felnőtt, ifjúsági és junior táncművészeti fesztiválokon nagyon sokszínű és minőségi munkákat láthatott a zsűri.


A Gyermek Táncművészeti Fesztivált követően a szövetség koreográfusversenyt is rendez, hogy ezzel is serkentse az amatőr mozgalomban rejtőző tehetségek megjelenését és szakmai támogatását.

 

Forrás: MTI

 

 

süti beállítások módosítása