Ismét színpadon A fizikusok Veszprémben

Friedrich Dürrenmatt komédiája május 22-én és 23-án látható ismét a Veszprémi Petőfi Színházban.

Az előadást januárban mutatta be a társulat, a márciusban elhunyt Dömölky János Balázs Béla-díjas, Kiváló és Érdemes művész rendezésében. A két előadással a stáb az ő emléke előtt is adózik.

 

A Petőfi Színház ajánlója:


"Egy fizikusokról szóló dráma természetszerűleg képtelenség. A dráma a fizika tartalmi kérdéseiről nem szólhat, csupán a hatásáról. A fizika tartalmi kérdése a fizikusok ügye. A fizika hatása: mindannyiunk ügye. Közös ügyeinket csak együttesen oldhatjuk meg. A közös ügyek egyéni megoldására minden kísérlet hiábavaló" – írja Friedrich Dürrenmatt 1962-ben megjelent komédiája befejezéseként.

 

A fizikusok

 

Egyben hangsúlyozza, hogy „egy történetet akkor gondolunk végig következetesen, ha a lehetőségek közül a legrosszabb következik be. Ez a lehetőség szerinti legrosszabb fordulat sohasem látható előre. Véletlenül következik be. A drámaíró művészete nem más, mint, hogy ezt a véletlent a lehető leghatásosabban juttassa érvényre a cselekményben.” Ez a valóságában „fekete” komédia, égető, lényegi kérdéseket jár körül. Tanulságos szórakozásként mindenféleképp szükséges mai mindennapjainkban is.


A főbb szerepekben Szilágyi Tibor, Kiss Jenő, Oberfrank Pál és Palásthy Bea látható.

Az előadás a Diogenes Verlag AG engedélyével, a Hofra Kft közvetítésével kerül színpadra.

 

Fotó: Veszprémi Petőfi Színház

 

 

süti beállítások módosítása