PhD-képzés indul a Színház- és Filmművészeti Egyetemen

A Színház- és Filmművészeti Egyetem Doktori Iskolája 2015 szeptemberétől a két évtizede működő DLA-képzés mellett PhD in Arts képzést is indít.

A Színház- és Filmművészeti Egyetemen folyó graduális és doktori képzés gyakorlatában erős az átfedettség a színházi, a filmes, a videós diszciplínák között. Ez tetten érhető szinte minden alkotói fázisban a színészi játék, a rendezői gyakorlatok, a kreatív írás, a dramaturgia metodikájában, a menedzsment működésében.

 

szfe tothsimonferenc 03

Fotó: Tóth Simon Ferenc

 

A művészeti és művészetelméleti gyakorlat átfedettségét tudományelméleti alapnak véve a Doktori Iskola a művészeti doktori képzést (színház- és filmművészeti DLA), valamint művészettudományi PhD-programját (PhD in Arts) párhuzamosan indítja.

 

A PhD a művészet-tudományok területén művészeti tevékenységhez nem feltétlenül kötődő, az önálló tudományos gondolat kifejtésének megvédése és a kutatási képesség igazolása után adható tudományos fokozat. A képzésről, a fokozatról, a diszciplínákról itt olvashat.

 

A felvételi jelentkezési határideje: 2015. június 10. 16 óra. A felvételi időpontja június végén lesz, az információk a www.szfe.hu honlapon frissülnek.

 

A Színház- és Filmművészeti Egyetem a PhD képzés indítása mellett továbbviszi a két évtizede kialakított, sikeresen akkreditált működési kereteket, és a DLA-képzését lényegében változatlan formában folytatja.

 

Forrás: SzFE

 

 

süti beállítások módosítása