Az Orient és gyerekprogramok a Nemzetiben

A Fricska táncegyüttes fellépésével csütörtökön játsszák az Orient című előadást a budapesti Nemzeti Színházban, ahol pénteken szlovák nyelvű produkcióval, szombaton a színházi vetélkedő döntőjével, vasárnap gyereknapi programokkal várják a közönséget.

Május utolsó hetében négy "színházi csemegével" várja a nézőket a Nemzeti Színház - olvasható a teátrum közleményében.

 

ORIENT

 

Csütörtökön Orient - a kultúrákat összekötő utazás címmel a Békéscsabai Jókai Színház és a Gödöllői Művészetek Háza vendégjátéka látható a fővárosi teátrumban Fekete Péter rendezésében. "Az előadás egy nagy utazás, európai népek zenei- és tánckultúráját felvillantó virtuóz játék, amelyben fellép a Britain's Got Talentben világhírt szerzett Fricska táncegyüttes is" - áll a közleményben.

 

Pénteken 178 év után először látható szlovák nyelvű előadás a Nemzeti Színház színpadán: a szarvasi Cervinus Teátrum előadásában Belinszki Zoltán-Gulyás Levente-Varga Viktor Perinbaba (Holle anyó) című musicaljét mutatják be. A jubileumi díszelőadás apropója, hogy a szarvasi professzionális szlovák színház az idén ünnepli 10. évadát. A szlovák színjátszás Magyarországon csaknem 110 éves múltra tekint vissza.

 

NSZ Vetelkedo A4 plakat OK2

 

Szombaton rendezik meg a Nemzeti Színház történetéről szervezett vetélkedő döntőjét a teátrumban. A felhívásra, amelyet még decemberben tett közzé a színház, 166 középiskolás csapat jelentkezett. A csapatok közül 34 Budapestről, 8 Magyarország határain túlról nevezett, emellett 46 különböző településről jelentkeztek a versenyzők. A döntőbe a négy legjobb csapat jutott be.

 

A döntő zsűrijét Udvaros Dorottya, Rubold Ödön, Mátyássy Bence színművész és Ablonczy László újságíró, kritikus, a Nemzeti Színház korábbi igazgatója alkotja. A díjak színházbérletek, könyvutalványok és táblagépek, a győztes csapat iskolájába pedig egy tanítási napra "kitelepül" majd a Nemzeti Színház.

 

A hónap zárásaként, május 31-én, vasárnap gyereknapi Kölyöknappal várják a családokat. Az ingyenesen látogatható programok között szerepel a Tatabányai Jászai Mari Színház, valamint a Magyar Népmese Színház előadása, Kakasy Dórának, a legutóbbi Versünnep Fesztivál fődíjasának a fellépése, a Hoppál Mihály Band koncertje. A gyerekek színházi társasjátékkal játszhatnak, sárkányt készíthetnek és jelmezeket próbálhatnak fel. Az eseményen bemutatkozik a Magyar Cserkész Szövetség, valamint könyvvásárt is rendeznek.

 

süti beállítások módosítása