Nőtt a nézők száma Nyíregyházán, Tasnádi búcsúzik

A 2014/15-ös évad előadásaira összesen 95 ezren váltottak jegyet az egy évvel korábbi 90 ezerrel szemben - mondta a teátrum igazgatója a társulat pénteki évadzáró ülésén.

Tasnádi Csaba, aki 1999-től irányította a színházat és megbízatása június 30-án jár le, az évértékelőn közölte: emelkedett a bérletesek száma is, 21 ezer 364-en váltottak állandó belépőt, míg tavaly 19 ezer 360 volt a bérlettel rendelkező színházlátogatók száma. A társulat tagjai 433 előadást játszottak a múlt évi 426-tal szemben, tizennégy premierdarabban léptek fel, amelynek fele ősbemutató volt.


A búcsúzó színházigazgató kiemelte, hogy az egyéb programokkal, így fesztiválok szervezésével és azokon való részvétellel, egyéni műsorokkal, költészet napi és táncfarsangi előadásokkal, kiállítások szervezésével a teátrum teljesítette vállalt kulturális küldetését, amelyet a növekvő nézőszám is igazol.

 

nyiregyhaza

 

Az évadzáró ülésen a társulat tagjainak szavazata alapján Kuthy Patrícia színésznő vehette át a Móricz-díjat, a művészek ugyancsak Móricz-díjjal ismerték el Tasnádi Csaba 16 éves vezetői tevékenységét. A fenntartó nyíregyházi önkormányzat nívódíját Illyés Ákos színésznek adta át Jászai Menyhért alpolgármester.


Tasnádi Csaba az MTI-nek megerősítette: lesz feladata a nyíregyházi színháznál, az egyik őszi premierdarabot rendezőként ő állítja majd színpadra.
Az ülésen a társulat új igazgatója, Schlanger András, aki július elsejétől öt éven át vezeti majd a Móricz Zsigmond Színházat, az új évad teveit ismertetve kiemelte: öt nagyszínpadi premiert terveznek, bemutatják a Dollárpapa, az Ördög, a Túlságosan zajos magány, a Bál a Savoyban és a Tudós nők című darabokat.


Kamaraszínházi és stúdióbemutatók ugyancsak lesznek ősztől a nyíregyházi színházban és négy mesedarabot is rendeznek.


Az új igazgató arról is szólt, hogy szélesíteni szeretné a kínálatot azzal, hogy vendégszínházi bemutatókat szerveznek, valamint terveznek egy beszélgetős műsort, ahol a nyíregyházi kötődésű színésznő, Pécsi Ildikó beszélget majd szintén a megyéből indult színművészekkel, így például Eszenyi Enikővel, Hegedűs D. Gézával.


Az évadzáró társulati ülést követő sajtótájékoztatón a színház leköszönő és új igazgatója ismertette a teátrum nyári szabadtéri színházi programját: június 20. és augusztus 22. között 13 előadásra és filmvetítésre várják a nézőket a város szabadtéri színpadán.


A színházkedvelők láthatják a többi között a Csárdáskirálynő operettet, a Tied a világ zenés játékot, a Hattyúdal komédiát a Republic Együttes közreműködésével, a Cabaret musicalt, az Anconai szerelmesek vígjátékot és A testőr című bohózatot, utóbbit a Vígszínház előadásában, Stohl András, Eszenyi Enikő és Kern András főszereplésével.

 

Forrás: MTI

 

 

süti beállítások módosítása