Csiszár Imre és Szente Vajk is rendez a Jókai Színházban

Klasszikus mű, kortárs darab, musical és mesejáték is szerepel a Békéscsabai Jókai Színház 2015/16-os műsortervében.

 

Több előadás is repertoáron marad, így a nagyszínpadon látható Monte Cristo grófja, a Frank Sinatra – A hang, a Bernarda Alba háza, valamint az Orient című zenés színház, míg az Ibsen Stúdiószínházban láthatják ismét a Kapj el! és a Zserbótangó, a K und K (Karády katonái) és a Karkithemia című előadásokat.

 

A következő évad bemutatói közül felhőtlen szórakozást ígér a Tévedések vígjátéka Csiszár Imre Jászai-díjas, Érdemes- és Kiváló művész rendezésében, a Kossuth-díjas Bezerédi Zoltán, a Katona József Színház tagjának főszereplésével. Csiszár Imre rögtön duplázik, hiszen a stúdiószínházban is színre viszi a Jóccakát, anya… című Marsha Norman színművet.

 

jokai

 

Bemutatásra kerül a Vesztegzár a Grand hotelben című (Darvas–Varró–Hamvai triász Rejtő-színpada) burleszk-darab, melynek rendezését Szente Vajkra bízták. A humor szerelmeseinek kedveznek még A szűz és a szörny című tragikomédiával, melyet Pozsgai Zsolt íróként és rendezőként is jegyez, valamint a Mezítláb a parkban című Neil Simon sikerdarabbal, Tege Antal rendezésében.

 

Valamennyi korosztály érdeklődésére számíthat a klasszikus Móricz-műből készült musical (Miklós Tibor és Kocsák Tibor átiratában), a Légy jó mindhalálig, Seregi Zoltán rendezésében (itt Vikidál Gyula is újra feltűnik majd), illetve a Bánk bán, Katona József klasszikus nemzeti drámája, melyet Szabó K. István állít a békéscsabai deszkákra.

 

Bemutatják a Thomas Mann klasszikus elbeszéléséből készülő Mario és a varázsló című produkciót Kovács Frigyes rendezésben, míg lágyabb húrokat pendít meg a Lila ákác című Szép Ernő-(szép)história Katkó Ferenc színpadra állításával. Monodrámával is színesítik kínálatukat, melyet Bartus Gyula előadásában láthatnak; Janus Pannonius utolsó óráit mutatja föl a színpadon Merő Béla rendezésében.

 

Három előadás is készül kimondottan a gyerekek részére. Az Egerek c. Urbán Gyula-zenés játékot Tóth Géza állítja színpadra (Minden egér szereti a sajtot címmel ismerhetik az alapmesét), míg A szegény csizmadia és a szélkirály című, szintén zenés mesét, melyet szerzőként a rendező és Zalán Tibor, zeneszerzőként Bakos Árpád jegyez, Hernyák György viszi színpadra. A Kövérkirály című Mikó Csaba mesét pedig Czitor Attila rendezésében láthatják.

A korábbi bérletek megújítására május 21. és június 30. között van lehetőség, míg új bérletek július 1-től válthatók.

 

 

Forrás: Békéscsabai Jókai Színház

 

 

süti beállítások módosítása