Kihirdették a VII. Országos Dráma Tanulmányi Verseny eredményeit

A 9–10. évfolyamos gimnazistákat megszólító VII. Országos Dráma Tanulmányi Verseny döntőjét 2015. május 16-án rendezte meg a Theatrum Scholae Alapítvány a Petőfi Irodalmi Múzeumban.

 

Az első forduló 180 perces írásbeli feladatlapja után –amely színházi, drámai és irodalmi műveltségi és kreatív feladatokat tartalmazott – a továbbjutó 50 diák nyújtott be pályamunkát a második fordulóba. A kiemelt téma idén a görög és római színház volt.

 

A 3-5 oldal terjedelmű kritikákat (vagy a megadott drámákból készült jelenetek felvételeit) Lőkös Ildikó dramaturg és Jászay Tamás kritikus zsűrizte. Az értékelés után 20 diák jutott be a döntőbe.

 

odtv

 

A háromfordulós döntő szervezésében (Bujtor Anna, Eck Júlia és Knuth Barbara munkájának köszönhetően) minden évben rendkívül fontos az a szándék, hogy a diákok ne csak elméleti tudásukról adjanak számot, hanem a gyakorlatban is megcsillantsák képességeiket. Így Orbán Edit és Körömi Gábor drámatanárok, valamit Jászay Tamás kritikus a hozott egyéni produkciók és a páros improvizációk alapján állította fel az idei verseny rangsorát.

A szervezők minden évben törekednek rá, hogy a döntőről egyik diák se menjen haza üres kézzel. Ezért az értékes, színházi témájú könyvjutalmon túl idén több színházzal, színházi folyóirat szerkesztőségével is felvették a kapcsolatot, így idén valóban gazdag és értékes színházi élményekkel gazdagodhattak a diákokat.

 

Az eseményre Katona József Színház, Vígszínház, Örkény István Színház, Radnóti Színház, Jurányi Közösségi Inkubátorház, Trafó, Nemzeti Színház, Szkéné, Operett Színház és az Ódry Színpad ajánlott fel tiszteletjegyeket, az Ellenfény, a Színház és a Criticai lapokból pedig a diákok tiszteletpéldányokat kaptak. Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet küldött 2 kiadványából is küldött 5-5 példányt.

 

Helyezettek:
1. Kerekes Áron – Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakközépiskola, Budapest
2. Láng György – Toldy Ferenc Gimnázium, Budapest
3. Imre Ábris – Veres Pálné Gimnázium, Budapest
4. Jánki Eszter - Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakközépiskola, Budapest
5. Pinczés Panna – Leöwey Klára Gimnázium, Pécs
6. Mihálykövi Sára – Ady Endre Gimnázium, Debrecen
7. Nagy Dorottya – Szent István Gimnázium, Budapest
8. Merker Vera – Vörösmarty Gimnázium, Budapest
9. Géczy Karolina – Vörösmarty Gimnázium, Budapest
Pomlényi Petra – Szent István Gimnázium, Budapest

 

süti beállítások módosítása