“Soha nem fogom elfelejtni a mai estét” – Eric Idle a Madáchban!

Hétfőn este a Madách Színházba látogatott a Spamalot című musical két szerzője: Eric Idle és John Du Prez. Az előadásban a főszereplők váltva léptek színre, a végén pedig meglepték a Monty Python-csoport alapítóját.

 Szirtes Tamás, a darab rendezője és a Madách Színház igazgatója a bemutató óta vár arra, hogy a színházban köszönthesse Eric Idle-t. A szerzőpáros másik tagja, John Du Prez már a premieren is részt vett.

 

Spam01

 

A különleges Spamalot előadásban természetesen fellépett a darab minden szereplője. Így mások mellett a három Arthur király: Szerednyey Béla, Barát Attila és Szervét Tibor. Sir Galahadet ezen az estén Nagy Sándor, Posta Victor és Feke Pál alakította, míg Sir Lancelotként Nagy Balázs és Hajdu Steve lépett színre. Szente Vajk és Weil Róbert ezúttal is Sir Robin bőrébe bújtak, Herbert herceg szerepében pedig Serbán Attilát láthatta a közönség. A Tó úrnőjeként Polyák Lilla játszotta végig az előadást.

 

 spam03

 

A musical végén Eric Idle nem úszta meg az ugratást, ezúttal nála találták meg a Szent Grált, így a színpadon őt köszöntötték a lovagok. A szerző meghatódva vette át 'a legjobb jobbágynak' járó trófeát.
Eric Idle megtisztelőnek érezte, hogy John Du Prez-vel együtt részt vehetett a Spamaloton. Elárulta, hogy ez volt az eddigi legőrültebb produkció, amit valaha látott, hiszen hármas szereposztásban végignézni a Tony-díjas musicalt, nem mindennapi lehetőség.

 

 spam02

 

Szirtes Tamás igazgató arról beszélt, hogy hétfő este ismét bebizonyosodott, hogy a Spamalot milyen különleges darab.

"Kivételes ez a musical, hiszen nem erőt adunk vele, hanem erőt kapunk általa. A darab minden sorából a szabadság, a humor boldogsága, a kreativitás öröme és a nevettetés gyönyörűsége sugárzik. Az a szemlélet és gondolkodásmód, amit a Monty Pythonból megtanultunk örökérvényű: lelki békénk érdekében semmit nem szabad igazán komolyan venni, a humor az ember legutolsó fegyvere a világgal szemben, Ez egy nagyon fontos üzenete nem csak a Monty Pythonnak, hanem a musicalnek is." – vélte a darab rendezője, majd Eric Idle-nek és John Du Prez-nek átnyújtotta a teátrum ajándékát: egy-egy, a Spamalot előadás kis képeiből összeállított portrét a szerzőkről.

 

 spam04

 

Eric Idle megköszönte a színház dolgozóinak, és a magyar közönségnek is felé áradó barátságos figyelmet és a vendégszeretetet.
"Soha nem fogom elfelejtni a mai estét, a hármas szereposztással és a fantasztikus rendezéssel, koreográfiával igazán emlékezetessé tették. Szirtes Tamás pontosan megfogalmazta azt, amit mit mi is gondolunk a Spamalot üzenetéről. Nagyon jó volt megtapasztalni, hogy Magyarországon mennyien szeretik a munkáinkat. Úgy tűnik, hogy Önöknek tényleg sokat jelent az a szabadság és életérzés, amit a Monty Python-csoport közvetített." – tette hozzá.

 

spam05

 

A Spamalotról:

 

A nagysikerű musical ősbemutatója 2005. márciusában a New York-i Shubert Színházban volt, London meghódítása 2006. októberében kezdődött a West Enden, a Palace Theatre-ben.

A Spamalot 14 Tony-díj jelölést és 3 Tony-díjat kapott.

A Madách Színház hagyományaihoz híven önálló rendezésben, díszletben, jelmezben és koreográfiával vitte színre a világsikerű musicalt. Az angol szerzők, elismerve és nagyraértékelve a Madách Színház eddigi sikereit, engedélyezték a darab budapesti non replica előadását.

 

spam06

 

Elismerték a Madách Színházat:

 

A teátrumot nemrég nagy megtiszteltetés érte, ugyanis az Opten Kft., amely az egyik legismertebb magyar cégminősítő intézmény, „A"- azaz - Kiváló minősítésben részesítette a Madách Színház Nonprofit Kft-t.
A minősítés szerint az üzleti élet egyik legmegbízhatóbb szereplője a Madách Színház Nonprofit Kft. és a velük való üzleti kapcsolat kialakításának pénzügyi kockázata rendkívül alacsony.
Ezt a minősítést a magyarországi cégeknek mindössze 2,2 %-a érte el, a színházak közül pedig csak a Madách Színház..

 

V.K., Színház.hu

Fotók: Madách Színház

 

süti beállítások módosítása