Évadot zárt a Pécsi Nemzeti Színház

Május 31-én, a Családi Színházi Fesztivál utolsó előadásával ért véget a Pécsi Nemzeti Színház 2014-2015-ös évada.

 

Az évadban 394 előadást tartottak, melyekre 112.595 néző váltott jegyet, ez 91,4 %-os kihasználtságot jelent. A legnépszerűbb produkciónak a Pán Péter bizonyult: 47 előadását több mint 20.000 néző látta.

 

pnsz

Fotó: Körtvélyesi László, pnsz.hu


Az évad utolsó előadását követően hagyományosan átadásra került a “Színészgép-díj”, mely a társulat kezdeményezésére jött létre. Idén Györfi Anna és Mikola Gergő álltak legtöbb estén a színpadon, így ők kapták a díjat. Számukra a Dudás-Hajas Szalon és a Danubius Hotels további ajándékkal kedveskedett, melyeket Dudás Attila és Danka András adtak át.

A “Színészgép-díj” mintájára három évaddal ezelőtt megalapították a "Nézőgép-díjat”, amit az a nézők vehet át minden évben, aki a legtöbbször váltott jegyet a Pécsi Nemzeti Színház valamely előadására az évad folyamán. A 2014-2015-ös évadban Krizl Ildikó bizonyult a leglelkesebb színházba járónak.

Az évad ugyan véget ért, de már zajlanak a jövő évad első bemutatóinak próbái, készül a Holdbeli csónakos és a Nyolckor a bárkán című előadás.
 
A nyár sem telik el színház nélkül, hiszen június 4-13-ig zajlik a Pécsi Országis Színházi Találkozó, majd kezdetét veszi a Pécs Nyári Színház programsorozata. Utóbbi műsorán szerepel a Pécsi Nemzeti Színház és a Pécsi Nyári Színház koprodukciójában készülő Vészhelyzetben című bohózat, amit nyáron a Káptalan utcai szabadtéri színpadon, ősztől pedig a Pécsi Nemzeti Színház Kamaraszínházában láthatnak majd.

 

 

Forrás: Pécsi Nemzeti Színház

 

 

 

süti beállítások módosítása