40 helyszínen várja idén a családokat a Gyerek Sziget

 

Június első hétvégéjétől bohócok, varázslók, marslakók, artisták, kézművesek, kofák, táncosok és zenészek népesítik be a Hajógyári-szigetet minden szombaton és vasárnap a Gyerek Sziget keretében, amely 40 helyszínnel és ingyenes programsorozattal várja a családokat.

Az első hétvégén fellép mások mellett Gryllus Vilmos, Halász Judit és a Makám, lesz táncház és mesekoncert Benedek Elek nyomán, de kitárja kapuit a Poronty Cirkusz is - közölték a szervezők az MTI-vel.

 

gyereksziget

 

A Gyerek Paradicsom elnevezésű helyszínen a Duna Múzeum munkatársai mutatják meg látványos installációk és interaktív játékok segítségével a víz számtalan arcát, a "kofatéren" illatos fűszerekkel, friss gyümölcsökkel és zöldségekkel lehet ismerkedni. Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány vasárnap vércukorszint-méréssel várja a látogatókat a helyszínen, ahol lesz táplálkozással és életmóddal kapcsolatos tanácsadás is.

 

A Pöttyös Hajón, az Öttusa Kölyök Parkban, a Megamax Hősképzőben és a Sportos Újpest helyszínen az ügyességüket, állóképességüket fejleszthetik a mozogni vágyó gyerekek, de kiköltözik a szigetre a Csodák Palotája, valamint a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum is.

 

A részletes programokról a www.gyereksziget.hu oldalon lehet tájékozódni.

 

süti beállítások módosítása