40 előadás lesz látható az Agria Nyári Játékokon

Negyven előadással, öt új bemutatóval, az évfordulóhoz méltó kínálattal készül az idei szezonra a 40 éves Agria Nyári Játékok - mondta el Kelemen Csaba, az Agria Játékok Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője az MTI-nek.

Közlése szerint Egerben 34 előadásra, közte 16 gyermekeknek szóló produkcióra kerül sor: a nagyszínpadi produkciókat - a várban zajló felújítási munkálatok miatt - ezúttal a Líceumban, a kamara- és a gyermekszínházi darabokat pedig a hajdani Fagylaltkertben mutatják be.

 

egri-csillagok

 

A sort június 20-án a Líceumban a budaörsi Latinovits Színház előadása, a Legyetek jók, ha tudtok! nyitja, majd július 3-án - ugyancsak a nagyszínpadon - a 15 éves ExperiDance társulat Fergeteges - A királyné, a gróf és a cigánylány című produkciója lesz látható.


Kelemen Csaba közlése szerint kiemelkedik a júliusi kínálatból a veszprémi Pannon Várszínház előadása, a Hegedűs a háztetőn című musical, a Blackbirds Live Beatles Show-ja, valamint a veszprémi Petőfi Színház Bécsi vér című operettje.


Augusztusban lesz látható többek között az ExperiDance és a békéscsabai Jókai Színház közös produkciója, a Monte Cristo grófja, valamint az Agria Játékok történelmi musicalje, az Egri csillagok. A Külhoni Magyar Színház a kassai Thália Színház művészeivel közösen mutatja be az OmegA című zenés vígjátékot. Az ősbemutatón az Omega együttes tagjai is jelen lesznek.


Hangversenyt ad a Török Nemzeti Ifjúsági Filharmonikus Zenekar, az egri rendezvények sorát pedig augusztus 22-én a 75 éves Korda György gálaműsora zárja.


Kelemen Csaba arról is beszélt, hogy az Agria Játékok Rákóczi Ferencről szóló, A fejedelem című produkciójával a nyár folyamán Tokajban, Szerencsen, Szarvason és Beregszászon is fellép, a Zrínyi 1566 című előadásuk pedig szeptemberben kétszer lesz látható Szigetváron.

 

Forrás: MTI

 

 

süti beállítások módosítása