Kihirdették a III. TITÁNium színházi pályázat eredményét

Három produkció valósulhat meg anyagi és menedzsmenti támogatással a FÜGE Produkció35 év alatti alkotók részére kiírt pályázata keretében, amelynek végeredményét szombaton hirdették ki a Jurányi Inkubátorházban, ahol átadták az Év Titánja-fődíjat is.

Sipos Balázs a Sinistra körzet című előadását a Mu Színházban, Hegymegi Máté Kohlhaas Mihály című produkcióját a Jurányi Házban, Kelemen Kristóf Közönséggyalázás, 1969 című előadását a Trafóban valósíthatja meg.


Widder Kristóf előadástervét is ígéretesnek találta a zsűri, ez a produkció azonban jelenleg anyagi forrás hiányában nem tud megvalósulni, de a szervezők törekednek arra, hogy a 2015/2016-os évadban az előadás létrejöhessen.

 

Sipos Balazs atadas

Sipos Balázs és Kulcsár Viktória (fotó: juranyihaz.hu)

 

A három elkészült előadás szintén versenyezni fog egymással, rendezőik közül kerülhet ki az Év Titánja-fődíj nyertese, aki a következő évadban létrehozhat egy nagyobb költségvetésű, nagytermi produkciót, amelyet az Átrium Film-Színház, a Jurányi Inkubátorház, a MU Színház vagy a Trafó fogad be.

 

Az 57 beérkezett pályázatot elbíráló kuratórium tagja volt Bánfalvi Eszter színész, Enyedi Éva színész, dramaturg, Litkai Gergely menedzser, Szikszai Rémusz színész, rendező és Ugrai István kritikus, producer.


Szombaton adták át az előző pályázat keretében az idei évadban már megvalósult előadások rendezőinek az Év Titánja-fődíjat. A pénzjutalommal is járó díjat Fekete Ádám nyerte el a Csoportkép oroszlán nélkül (természetes fényben) című munkájáért.

 

,,Az elnevezés is utal az esemény átfogó céljára és tematikájára: olyan fiatal színházi alkotóknak adunk lehetőséget a hazai és nemzetközi megmutatkozásra, akik vagy nemrég végeztek valamely színművészeti egyetemen, vagy gyakorlatban foglalkoznak a színházzal, csoportot, műhelyeket vezetnek, önálló rendezéssel állnak elő, de még nem töltötték be a 35. életévüket és csak néhány éve léptek a pályára. A program ötletét az adta, hogy számos fiatal színházi alkotó (író, színész, rendező) keresett meg bennünket új produkciós tervével vagy éppen azzal, hogy az egyetemen készített vizsgabemutatójukon szeretnének tovább dolgozni, külső helyszínen előadást létrehozni. Ezt a sok fiatal energiát, „tenniakarást”, vágyat akarjuk egy helyre összpontosítani és hagyományteremtő céllal évről évre értékként felmutatni” - mondta Kulcsár Viktória, a Füge Egyesület elnöke, a Jurányi Ház vezetője a szemléről.

 

Forrás: Jurányi Ház, MTI

 

süti beállítások módosítása