Borsodi gyerekek játszottak Rómeó és Júliát az Operettben

Vasárnap délután 14 halmozottan hátrányos családból érkező fiatal foglalta el néhány órára az Operettszínház színpadát, hogy bemutassák saját Rómeó és Júlia előadásukat.

operett segit 

“Ez a két család: ELLENSÉG. Az egyik, az alvégi a szegény, a másik, a felvégi sem gazdag - egymást mégis a pénz miatt gyűlölik, és el nem jutnak odáig, hogy kibéküljenek. Ha csak ez a két szerelmes halálával meg nem töri a varázskört."

Így szól az ő Rómeó és Júliájuk prológja - az ország legszegényebb településeiről érkező gyerekek saját értelmezésén, saját élményein átszűrve. A laki, abaújszolnoki és szakácsi fiatalok Szergejev Zsuzsa és Simon Balázs, az Utcaszínházi Alkotóközösség színház-pedagógusai segítségével, alig egy tucat próbával létrehoztak egy különleges, saját szavaikkal interpretált előadásvázlatot, amelyet amolyan nyilvános próbaként mutattak be vasárnap kíváncsi társulati tagok számára.

 

operett segit vag

 

A fiatalok két napot töltöttek Budapesten. Június 6-án megnézték az Operettszínház Rómeó és Júlia előadását, másnap Lőrinczy György főigazgató vezetésével a kulisszák mögötti világgal és a teátrum művészeivel ismerkedtek  - egy kis akklimatizálódás után pedig előadták saját Rómeójukat.

Az UtcaSzak Alkotóközösség és a Budapesti Operettszínház együttműködése bizonyítja mindkét fél társadalmi elkötelezettségét, amely példát mutat a kulturális alapellátás egyik lehetséges módjára is.

 

Forrás: Budapesti Operettszínház

 

 

süti beállítások módosítása