POSZT 2015 - Előtérbe került a háttér!

Milyen a jó ügyelő? Mire kell az indigós papír? - Erre adott választ a POSZT-it programsorozat, amelyről tartalmi partnerünk, a Fidelio készített összefoglaló videót.

 

A színházi háttérszakmákra koncentrál és kulisszatitkokat tár fel a jubileumi fesztivál POSzT IT! elnevezésű OFF-programsorozata.

 

Erről készített videót a Fidelio.

 

fbposzt1

 

 

Zajlik a POSzT IT ! 

 

A 2015-ös POSZT kiemelt programsorozata volt a POSzT IT !, ahol előtérbe került a háttér, vagyis reflektorfénybe kerültek a színház titokzatos háttérmunkái, mint a súgás, ügyelés, öltöztetés.

 

150 év ruhái – a Színház- és Filmművészeti Egyetem legendás jelmezei címmel kiállítás nyílt a Művészetek és Irodalom Háza Martyn Ferenc Galériájában, tartottak kreatív gyerekfoglalkozást Földi Andrea jelmeztervező közreműködésével, szakmai beszélgetésekre is sor került kellékről, díszletről, Pogány Judit színésznő, Sík Kata kellékes (Örkény István Színház), Borsa Miklós díszlettervező, az Operaház volt szcenikusa, műszaki igazgatója, Daróczi Gabriella és Andrusko Marcella, a Radnóti Miklós Színház öltöztetője és színésznője, Kovács Klára, a Pécsi Nemzeti Színház öltöztetője, Lovass Ágnes a Nemzeti Színház súgója, ügyelőjem Bánky Eszter, a Budapest Bábszínház színésze, asszisztense illetve Kolti Helga színésznő, Csányi János rendezőCsizmadia Tibor rendező, és Kovács Bálint újságíró társaságában.

 

A programokat a Színház- és Filmművészeti Egyetem végzős rendezőasszisztens hallgatói szervezték: Antal-Bacsó Borbála, Doma Petra, Szélinger Anna, Tobobé Anita és Vajdai Veronika és Valkai Andrea.

 

További információ: http://www.facebook.com/szinhazihatterszakmak

 

 

süti beállítások módosítása