10 ezer nézőre számítanak az Iseumi Játékokon

Idén is legalább tízezer nézőre számítanak az Iseumi Játékokon, amelyet július 24-e és augusztus 4-e között rendeznek meg Szombathelyen - közölték a szervezők.

Kiss Barna, a Savaria Szimfonikus Zenekar igazgatója, a játékok főszervezője elmondta, július 24-én Ezerszínű opera címmel ad koncertet az Iseumban a zenekar Medveczky Ádám vezényletével, a gálahangversenyen az operairodalom gyöngyszemit szólaltatja meg Miksch Adrienn, Nánási Helga, László Boldizsár, Foki Dániel és Haja Zsolt.


A sajtótájékoztatón Miksch Adrienn elmondta: ez lesz az első alkalom, hogy fellép Isis szombathelyi szentélyében, olasz és francia operaáriákkal és duettekkel is készül az alkalomra.

 

iseum

Fotó: frisss.hu


Július 26-án az ExperiDance Társulat: Fergeteges - A királyné, a gróf és a cigánylány című, show-elemekkel tűzdelt műsorát láthatja az Iseumi Játékok közönsége az ExperiDance táncosainak és a 100 Tagú Cigányzenekar szólistáinak részvételével. Vona Tibor, a társulat vezetője elmondta: nagyszabású, látványos 250 perces produkcióra készülnek, a legjobb táncosokat és zenészeket hozzák el Szombathelyre.

 

Július 31-én Neil Simon: Édeskettes hármasban című zenés komédiáját láthatja a közönség Trokán Anna és Szabó P. Szilveszter főszereplésével, Miller Zoltán rendezésében. A sajtótájékoztatón Miller Zoltán izgalmas rendezői feladatnak nevezte, hogy egy kétszereplős darabbal kell megtölteniük egy olyan nagyszínpadot, amelyen előzőleg egy operagálát és egy "táncos gigaprodukciót" láthat a közönség. "Olyan színházban hiszek, amelyik az emberről szól, éppen ezért bízom abban, hogy két ember beszélgetése is le tudja majd kötni a közönséget, még akkor is ha a nézőtéren 1200-an ülnek" - mondta.


Augusztus 3-án Miller Zoltán önálló estjét tekinthetik meg az érdeklődők: A zene, ami én vagyok címmel. A művész a koncertjéről csupán annyit árult el, széles spektrumból válogatott, új dalok és régiek, világslágerek és musicalrészletek, de saját dalok is felcsendülnek majd, és természetesen egykori zenekara, az Emberek dalai közül is hallható lesz néhány.


Kiss Barna elmondta, az idei Iseumi Játékok tervezett költségvetése 55-60 millió forint között van, amiből Szombathely városa 15 millió forint támogatást nyújt. Szándékuk szerint szerényebb keretek között, de változatlanul igényes előadásokkal szeretnék megnyerni a szombathelyieket, a műsorkínálatot pedig úgy igyekeztek összeállítani, hogy az a lehető legszélesebb körben kiszolgálja a közönség igényeit, minél többen találjanak ízlésüknek és anyagi lehetőségeiknek megfelelő programot.


Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere úgy fogalmazott: a város fontosnak tartja az Iseumi Játékokat, hiszen annak Szombathelyen komoly hagyományai vannak, amikor pedig 2011-ben újraélesztették ezt a hagyományt, a város polgárainak régi kívánságát teljesítették.

 

Forrás: MTI

 

 

süti beállítások módosítása