"Erős évad várható" - Herczeg Tamás a Szegedi Szabadtériről

Tizenhárom év után újra Shakespeare-művet, a Tévedések vígjátékát mutatják be a Szegedi Szabadtéri Játékokon július végén - mondta Herczeg Tamás, a rendezvénysorozat igazgatója szombaton az M1 aktuális csatornán.

Herczeg Tamás kifejtette: parádés lesz a darab szereposztása, ugyanis a nyári színházaknak megvan az az előnyük, hogy bármelyik színházból hívhatnak színészeket, míg ősszel erre nem feltétlenül van mód. A Tévedések vígjátékában így látható lesz mások mellett Haumann Péter, Molnár Piroska, Szabó Győző és Szinetár Dóra is Kerényi Miklós Gábor rendezésében.

 

szegedi szabadteri


A díszletet Horgas Péter tervezte, kissé futurisztikus térről van szó, amely egyszerre lesz például bazár vagy török fürdő - tette hozzá. Az igazgató véleménye szerint izgalmas, ígéretes, könnyed szórakozást kínálnak, ráadásul régóta nem játszottak Shakespeare-t a szegedi Dóm téren.

 

 Az előadás azért is különleges lesz, mert óriási méretű, az ország legnagyobb befogadóképességű színpadáról van szó, ahol esténként 4 ezer néző szórakozhat - mutatott rá. Herczeg Tamás azt is elmondta, hogy öt héten át próbálják a darabot, amelyet július végén és augusztus elején láthatnak az érdeklődők.


A fesztiválon a Tévedések vígjátéka előtt mutatják be Verdi Álarcosbál című operáját, továbbá a programsorozat része lesz A nyomorultak című musical, amelynek 27 évvel ezelőtt Szegeden volt a magyarországi ősbemutatója - emlékeztetett.


Az igazgató közölte: a Dóm téren 16 estén játszanak, az Újszegedi Szabadtéri Színpadon pedig 9 előadás lesz (ott látható majd többek közt Shakespeare Athéni Timon című darabja). Nagyon jól állnak a jegyeladások, erős évad várható - tette hozzá Herczeg Tamás.

 

Forrás: MTI

 

 

süti beállítások módosítása