Csonka András először szerepel a Szegedi Szabadtérin

Csonka András idén először szerepel a Szegedi Szabadtéri Játékokon, ráadásul rögtön két előadásban is: az Abigél című musicalben Kőnig tanár urat alakítja, majd az újszegedi ligetben is láthatják, ahol egy Rejtő-ősbemutatóban lép színre.

Az Abigélben július 10-én és 11-én a Dóm téren, A szőke ciklonban pedig augusztus 14-én és 15-én az Újszegedi Szabadtéri Színpadon lép fel Csonka András, aki gyerekkora óta gyakori vendég Szegeden, hiszen nővére a városban lakik családjával.

 

abi1

 

A szabadtéri előadásain is számtalanszor megfordult már, ő maga azonban még sosem szerepelt a Dóm téri színpadon. „Mindig csodáltam a helyszín atmoszféráját, és nagyon jó előadásélményeim voltak itt. A szabadtérin fellépni izgalmas és megtisztelő feladat." – nyilatkozta a Délmagyarország Napilap munkatársának.

 

A Budapesti Operettszínház musicaljében egyébként már évek óta ő alakítja Kőnig tanár urat, a kissé szórakozott, jószívű tanárt, akit diákjai nem vesznek komolyan, egészen addig, amíg ki nem derül, milyen kulcsfontosságú a történetben. „Nagyon érdekes a karakter, mert az, hogy milyen jelentős, csak szépen lassan derül ki. Én magam is mozaikokból építem fel, ami a Dóm téren biztos, hogy még sokkal nehezebb feladat, nagy kihívás lesz." – mesélte az Abigélről.

 

abi2

 

Csonka Andrást a musical után is láthatják a nézők, méghozzá az újszegedi játszóhelyen. A szőke ciklon című Rejtő-regényt Szente Vajk rendező viszi színpadra. Partnerei a vígjátékban Földes Eszter, Őze Áron, Szerednyey Béla és Józsa Imre lesznek.

 

A Teljes cikket itt olvashatják.

 

Forrás: delmagyar.hu

Fotó: Budapesti Operettszínház

 

süti beállítások módosítása