Budapesten is fellép a La Scala turnézó zenekara

Európai turnét tervez a következő évadban a La Scala zenekara, a milánói operaház együttese 2016 áprilisában Budapesten is fellép.

A turnén neves karmesterek vezényletével 10 hangversenyt adnak. Budapesten, Prágában és Oviedóban jövő áprilisban Cson Mjon Hun (Chung Myung-whun) dél-koreai karmester dirigálja az együttest.

 

Riccardo Chailly

 

A La Scala muzsikusai 2016 augusztusában a Salzburgi Ünnepi Játékokon is fellépnek. Erre nem volt példa 1999 óta, amikor Riccardo Muti vezényletével álltak ott színpadra.

 

A turné 2016 őszén is folytatódik, a zenekar szeptemberben és októberben a bécsi Musikvereinben és Linzben lép fel Riccardo Chailly, az operaház zeneigazgatója vezényletével.

 

Chailly szándékai szerint a zenekar egyre inkább jelen lesz a nagy nemzetközi fesztiválokon, 2018-tól kezdve pedig minden év januárjában 8 koncertet ad majd külföldön.

 

A 2015/16-os évadot egy Chailly által vezényelt hangversennyel kezdi a zenekar november 9-én Milánóban.

 

Soron következő fellépéseik közé tartozik egy július 12-i szarajevói békekoncert, amelyen az 1995 júliusában történt srebrenicai mészárlás áldozatairól emlékeznek meg a 20. évforduló alkalmából.

 

süti beállítások módosítása