"Nincs miért szégyenkeznünk" - Évadot zárt a veszprémi színház

Kedden megtartotta évadzáró társulati ülését a Veszprémi Petőfi Színház. Az eseményen átadásra került a Petőfi-, a Latinovits- és a Medgyaszay-díj is, valamint köszöntötték a jubiláló munkatársakat.

 

A társulati ülésen Oberfrank Pál igazgató összefoglalta a színház 2014/2015-ös évadát. Elmondta, nincs miért szégyenkezniük, ismét büszkék lehetnek az elért eredménykre.


Az évad elején a Chicago című musical "erős kezdésnek bizonyult" -fogalmazott a direwktor. A vadkacsa című színmű "fajsúlyos, erős folytatás volt, amely egy hajszálon múlt, hogy nem került be az idei Pécsi Országos Színházi Találkozó műsorába" - tette hozzá. A Bécsi vér című operett a nézők szavazatai alapján az egyik legkedveltebb bemutató volt az évadban.

 

veszprem

 

A fizikusok című komédia kapcsán az igazgató kifejtette, Dömölky János rendező "agóniáját" végignézve büszkeséggel töltötte el a társulatot, hogy segíthetett rajta. Ezzel az előadással egy életműtől búcsúzott el a Balázs Béla-díjas, Kiváló és Érdemes művész. Az erős kezdés erős zárással párosul, a Kulcskeresők című előadás nagy öröm volt mindenki számára, igazán szórakoztató produkcióval búcsúztatta az évadot a társulat.

 

Oberfrank Pál köszöntet mondott a színház szervezésének és titkárságának, akik a bérletes és bérletszünetes előadásokkal teletűzdelt évadot levezényelték. A múlt heti Bérletek éjszakája kapcsán elmondta, az idei évadban is sikerült megduplázni az eladások számát. A két évvel ezelőtti másfélmillió forintos, valamint a tavalyi hárommillió forintos bevétel után idén csaknem hatmillió forint bevétel keletkezett az éjszaka során. A direktor megemlítette a játékszíni teljesítményt is, amelyhez külön köszönetet mondott Eperjes Károlynak és Hegedűs D. Gézának az önálló estjeik sikerességéért.

Kiemelt programként szerepelt az idei évadban az Ádámok és Évák illetve a Bóbita ciklus program, telt házas előadások voltak a Kortárstánc Fesztiválon, valamint sikerült bekapcsolódni a város közéletébe is. Akadálymentesített előadásokat szervezett a teátrum, drámapedagógiai programot hirdetett meg a SzínházJegyetem 2.0 kapcsán a Játékszínben, és több jótékonysági rendezvényt is befogadott. A Fagyöngy Egyesület számára jótékonykodott a Petőfi Színház a Happy Ending című előadás bevételéből 100 ezer forinttal, majd később az Emlőműtöttek Országos Találkozóján divatbemutatóra fogadták be az érintetteket. Orosz Zoltán és barátai koncertjével az Autista Egyesület javára gyűlt össze sikeresen 700 ezer forint, a kárpátaljai magyarok megsegítésére pedig 800 ezer forint egy jótékonysági koncert keretein belül.

dijazottak
Némedi Lajos, Veszprém város alpolgármestere is köszöntötte a társulatot. Megköszönte az előadások nyújtotta élményeket, és külön kiemelte a színház háttérdolgozóit, akik a színészek mellett rengeteget dolgoznak a produkciók sikerességéért.

Eperjes Károly művészeti vezető megköszönte a társulat idei munkáját, mindenkit arra biztatott, hogy így folytassa a jövőben is. Elmondta, több felé is jár az országban, és úgy látja, nincs lemaradva a veszprémi társulat a többi színháztól.

Tóth Attila szakszervezeti vezető köszöntötte a színház idén jubiláló munkatársait, akiknek egy-egy apró ajándékkal is kedveskedett.

A társulati ülés végén Oberfrank Pál igazgató átadta a közönség szavazatai alapján az idei évad legjobb színészének járó Petőfi-díjat, amelyet a tavalyi évhez hasonlóan ismét Kőrösi Csaba vehetett át. A társulat szavazatai alapján a legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtó színművésznek kijáró Latinovits-díjat ezúttal Palásthy Bea kapta meg, valamint átadásra került a Medgyaszay-díj is, amelyet a társulat szavazatai alapján a legjobb háttérdolgozó kap meg, az idei évben Cziráki Miklós színpadi koordinátor-, gyártásvezető- és szcenikus-helyettes, színpadmester.

 

Forrás: Veszprémi Petőfi Színház

 

 

süti beállítások módosítása