5. évadát nyitotta meg a Szarvasi Vízi Színház

Immár az ötödik évadát nyitotta meg csütörtök este a Szarvasi Vízi Színház. A festői környezetben található teátrum idei műsorán színházi előadások mellett táncszínházi és cirkuszművészeti produkciók is láthatóak lesznek.

Otthont ad a Magyar Teátrum Nyári Fesztiválnak, tovább folytatódik a Vers a víz felett sorozat és elindul a Dal a víz felett elnevezésű estek sora is a Szarvasi Vízi Színházban.

 

04

 

A szarvasi közönség előtt is népszerű Liszi Melinda és Nagy Róbert, a Békéscsabai Jókai Színház színművészei indították dalaikkal az évadnyitó estet.

 

Majd Fekete Péter, a Jókai Színház és Csasztvan András, a Cervinus Teátrum igazgatója fogadta a színpadon az oda hajóval érkező Babák Mihályt, Szarvas polgármesterét, Domokos Lászlót, az Állami Számvevőszék elnökét és Seregi Zoltánt, a Magyar Teátrum Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetőjét. A megjelentek ünnepélyes évadnyitó beszédet tartottak. Kiderült, hogy a teljes nézőteret új, kényelmes székekkel szerelték fel és idén nagy hangsúlyt fektetnek a terület szúnyogirtására. Babák Mihály gratulált Fekete Péternek a közelmúltban kapott Jászai-díjához, aki megköszönte Szarvas városának a díjra való felterjesztést.

 

05

 

Az évadnyitón a Hypnotix Együttes és a Lézerszínház impozáns Star Trilógia című multimédia show-ja volt látható. Megszámlálhatatlan lézernyaláb táncolt az elektronikus zenei aláfestésre, a színek és formák végtelen kombinációját vetítve a színpadra és a  Körös-holtágának vizére.

 

Számtalan programmal, köztük családi előadásokkal, minden nap várja látogatóit a Vízi Színház. A Magyar Teátrum Nyári Fesztivál előadásai mellett a hagyományoknak megfelelően több ezer ember ingyenesen tekintheti meg a Vers-, a Dal- és a Tánc a víz fölött estjeit. A nyári évad augusztus 27-én díjátadó gálával zárul. Addig is olyan darabok láthatóak, mint a Szaffi, a Páratlan áros 2., a Bernarda Alba háza, a Csoportterápia, a Muzsika hangja, a Furcsa pár, az Orient, A dzsungel könyve vagy a Monte Cristo grófja. A részletes műsort a www.viziszinhaz.hu weboldalon tekinthetik meg az érdeklődők.

 

Domokos Laszlo Seregi Zoltan Fekete Peter Melis Janos Babak Mihaly es Csasztvan Andras


A Szarvasi Vízi Színház Magyarországon egyedülálló építészeti megoldásként egy stilizált várkastély és egy amfiteátrum ötvözeteként épült fel egy új gyalogos fahíd szomszédságában. Ez a színpad összművészeti játszóteret kíván biztosítani a hazai és a Kárpát-medencei színjátszásnak.

 

süti beállítások módosítása