Ismét bábszínházi vetélkedőt hirdet a Brighella Bábtagozat

A Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulatának Brighella Bábtagozata immár 3. alkalommal hirdeti meg a BábSzóTér elnevezésű vetélkedőt a megye óvodás és kisiskolás csoportjai számára.

 

DSC 3440

 

A Brighella Bábtagozat közleménye:

 

Célunk, a bábozás népszerűsítése mellett, alkotómunkába vonni a gyermekeket, mely során több értékes készség és tapasztalat birtokosává válnak. A verseny keretében a gyerekek és az őket irányító pedagógus közösen visznek színpadra egy általuk választott bábelőadást. A jelentkezők legtöbb hatfős csoportokba szerveződve művet választanak, elkészítik bábjaikat, díszletüket és színpadra állítják a produkciót.

 

A csapatok két kategóriában mérettetnek meg: az Iciri-piciri kategóriában az óvodai csoportok az előkészítő osztályokkal együtt, a Langaléták kategóriában pedig az 1-4 osztályos gyerekek versenyeznek. Bandura Emese a bábtagozat vezetője, a rendezvény ötletgazdája felhívta a figyelmet arra, hogy míg az Iciri-piciri kategóriában az előző évekhez hasonlóan minden csapat győztesként tér haza, addig a Langaléták kategóriában az idén komolyabb lesz a verseny, és nyertest hirdetnek.

 

A vetélkedőre a 2015/16-os bábszínházi évad első felében, 2015 őszén kerül majd sor. Benevezni az évadkezdést követően lehet. A szervezők szeretettel várnak minden jelentkezőt!

 

 

 

süti beállítások módosítása