Indul a V4 Fesztivál és Színházi Találkozó

Június 21-28. között rendezik meg a Visegrádi Négyek színházi találkozóját. A program a Csokonai Színház Fodrásznő című előadásával indul a Váci Dunakanyar Színházban.

 

A Visegrádi Együttműködés - avagy a Visegrádi Négyek, V4 - Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia regionális szervezete. A fesztivál szervezőinek hitvallása szerint a négy ország mindig is ugyanahhoz a civilizációhoz tartozott: közös kulturális és szellemi értékeket vallanak, közösek a vallási hagyományaik, amelyeket meg kívánnak őrizni és tovább kívánnak erősíteni.

 

A visegrádi négyek országainak összművészeti rendezvényének célja, hogy olyan határokon átívelő együttműködés jöjjön létre, amely összehozza a négy ország művészeit és a közönséget, és tapasztalatcserére, az egymástól való tanulásra is lehetőséget ad.

 

 

A színházi programok 21-én kezdődnek a debreceni Csokonai Színház Szergej Medvegyev Fodrásznő című előadásával a Váci Dunakanyar Színházban. Másnap a cseh Zlín Színház előadásában láthatják Vladimír Fekar Kabaré Astragal című darabját.

 

Az ukrán Voszkreszinnya Lembergi Akadémiai Színház Csehov Cseresznyéskertjét mutatja be a váci József Attila sétányon 23-án. 26-án a szlovák Gasparego Színház Goethe önéletrajzi regényének színpadi interpretációját adja elő Werther, Werther címen. Florian Zeller Az igazság című darabját a lengyel Jan Kochanowski Színház tolmácsolásában láthatják 27-én.

 

 boban v4

Boban and Marko Markovic Orchestra

 

A házigazda Dunakanyar Színház több produkcióval is készül: Michaela Zakutanska Négyzetgyök, illetve Slavomir Mrozek Özvegyek című darabjait állítják színpadra. A Nemzeti Színházzal közös előadásukban pedig Václav Havel két egyfelvonásos művét láthatja a közönség. A találkozó a négy ország színházainak közös produkciójával zárul.

 

A közönséget a színház mellett koncertek is várják, fellép többek között a Quimby, a Boban & Marko Markovic Orchestra, valamint Ákos is.

 

 

Forrás: v4fest.eu, mno.hu, Színház.hu

 

 

süti beállítások módosítása