Musical készül a Beatles stúdiómunkáiról

Musicalként állítják színpadra a Beatles együttes lemezfelvételeinek történetét. A híres Abbey Road Stúdió díszletei között játszódó előadást 2016 tavaszán láthatja a londoni közönség.

abbey road studio2

 

A Beatles 1962 és 1969 között rögzítette legismertebb lemezeit - köztük a Revolver, a Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band és a White Album című korongokat - a londoni Abbey Road Stúdióban. Ezeknek a hangfelvételeknek a történetét formálják előadássá The Sessions at Abbey Road címmel. A The Daily Telegraph brit napilap értesülése szerint a produkciót 2016 április 1-jén mutatják be a Royal Albert Hallban.

 

Az Abbey Road kettes számú stúdiójának díszletei között játszódó előadásban 39 zenész és nyolc énekes szerepel, díszletként pedig a legendás stúdió pontos és méretarányos mását is állítják fel. A műsor executive producere, Stig Edgren szerint az előadás "őszintén, tiszteletteljesen és hitelesen idézi fel, hogyan írt zenetörténelmet a Beatles" az Abby Roadon.

 

beatles telegraph.co.uk

 

A producer kihangsúlyozta, hogy a musical nem az együttes tagjainak megjelenítésére fekteti a hangsúlyt, hanem a zenéjükre. Az alkotók ezért is törekszenek arra, hogy ne a négy zenész hasonmásait állítsák színpadra, de a jelmezek és a maszkok sem idézik majd a jellegzetes Beatles öltözékeket vagy a frizurát.

 

Az előadást Geoff Emerick, a Beatles hangmérnökének 2006-os memoárja, a Here, There and Everywhere: My Life Recording the Music of the Beatles című könyv ihlette. Emerick tanácsadóként részt is vesz a színpadra állításban.


A zenés darab rendezője, Kim Gavin arról beszélt, hogy az előadás  egyfajta "szakmai ballett" lesz, a "színészek és zenészek mozdulatainak állandó együttes áramlása” „Megpróbálják újrateremteni az egykori Abby Rad Stúdióbéli  híres felvételek miliőjét, hangulatát” –fogalmazott a rendező.

 

Forrás: MTI, telegraph.co.uk Fotó:telegraph.co.uk, abbeyroad.com

 

süti beállítások módosítása