Musicalek évada jön Párizsban

A párizsi Théâtre du Châtelet 2015/16-os évadtervében három amerikai musical is szerepel: a Singing' in the Rain, a Kiss Me, Kate és a Passion.

A zenés darabokat angol és francia feliratozással játsszák majd. Robert Carsen rendező a Singing' in the Rain-t Dan Burton főszereplésével állítja színpadra. A kultikus musical jelmez- és díszlettervezője a Tony-díjas Tim Hatley és Anthony Powel lesznek, a koreográfiát az Olivier-díjas Stephen Mear jegyzei. Ötven előadást terveznek, a premiert november 27-én tartják Párizsban.

 

 

 

Cole Porter klasszikus zenés műve, a Kiss Me, Kate Lee Blakeley rendezésében február elejétől látható majd, tíz estén át. A musicalt utoljára 1993-ban mutatták be a francia fővárosban.

 chate01

 

Stephen Sondheim és James Lapine Passion című darabjának francia premierje is a színház évadtervében szerepel. Az elmúlt öt évben a Théâtre du Châtelet Sondheim musicaljei közül műsorára tűzte a Sweeney Todd-ot, a Sunday In The Park With George című előadást és az Into The Woods-ot is, ráadásul mindegyiket Lee Blakeley rendezésében. A Passion címszerepét az operaénekes Natalie Dessay alakítja, de a további szerepekre egyelőre nem hirdettek castingot. A Passion-t jövő év áprilisában mutatják be Párizsban.

 

Forrás: Playbill

 

süti beállítások módosítása