"Keményebb lesz ez a Hair" - Videó mutatja be Mohácsi próbáit

Mohácsi János a "túlcicomázott" filmtől elszakadó, szikárabb Hairt rendez. A próbán járt a VS.hu.                                 

 

A kettős szereposztásban Szabó Kimmel Tamás és Lábodi Ádám váltja egymást Berger szerepében, Sheilát Radnay Csilla és Pető Kata alakítja, Claude-ként pedig az előadás ötletadóját, Mátyássy Bencét, illetve Formán Bálintot láthatjuk. Egy héttel a premier előtt a próbán járt a VS.hu.

 

"Tényleg nagyon harmatos a darab szövegkönyve, ráadásul az érthetetlenségig amerikai, nem európai, pláne nem közép-európai közönségnek szól. Lehetséges, hogy az Egyesült Államokbeli értelmiségnek ma is jelent valamit, de nagyjából semmit nem mond nekünk. Ez elég nagy problémát okozott, de most már túlhaladtunk rajta.  Az a történet, hogy egy társaság eljátszik egy színdarabot, megidézve sok-sok mindent Amerika történelméből. Amit közérthetővé tudunk tenni, azt megtartjuk, a többit elhagyjuk, mert hiába hivatkoznánk rá, senki nem értené, hacsak nem történelem vagy amerikanisztika szakos tanár valaki" - mesélte a darab kapcsán a rendező, Mohácsi János, aki szerint zeneileg mindenképpen, generációkon átívelően jó a Hair.

 

orlai

 

 

"Régóta nem hallgattam már a dalokat, mert kinőttem belőlük, de most azt kell mondanom, hogy a legtöbb szám ma is nagyon hat, és van köztük néhány kifejezetten szenzációs. A legtöbb zenés darabból legfeljebb egy számra emlékszik az ember, de a Hair-ből legalább hét-nyolc a fülében marad, ami egészen elképesztő teljesítmény. Operetti, Kálmán Imre-i, lehári magasságokba emeli a darabot, és ezt nem ironikusan mondom, hanem elismeréssel" - fogalmazott.

 

Mohácsi Jánossal készült interjúnkat itt olvashatják.

 

 

 

süti beállítások módosítása