Így készül A nyomorultak a Madáchban

A Madách Színházban két hónapja próbálják A nyomorultak című musicalt, mely idén nyáron a Szegedi Szabadtéri Játékokon hat alkalommal lesz látható. Fotós beszámoló.

Az első sajtó-nyilvános próbán Szirtes Tamás elárulta, hogy az előadás már összeállt. A nyomorultakat először idén augusztusban, a Szegedi Szabadtéri Játékokon láthatja a közönség, majd 2016. tavaszán a musicalt a Madách Színházban mutatják be.

 

nyom03

 

"Teszteljük az előadást. A színpadon jelenleg többen vannak mint a nézőtéren – ez a rendező rémálma lehetne, de nem ma, mivel különleges próbát tartunk: a sajtó képviselői és kollégák előtt játsszuk el a musicalt. Egyelőre még minimális díszletben. " – mondta a Madách Színház igazgatója, az előadás rendezője.

 

Zöld Csaba és Tóth Attila Jean Valjean-ként mutatkozik be idén augusztusban, Javert a szegedi szereposztásban Debreczeny Csaba lesz. Vikidál Gyula – A nyomorultak 1987-es ősbemutatójának főszereplője - ezúttal a püspök jelmezét ölti magára.
Fantine-t Vágó Bernadett, Enjolras-t Nagy Balázs, Cosette-et Tóth Angelika, a Thénardier házaspárt Nagy Sándor és Sáfár Mónika, Marius-t Solti Ádám alakítja a Dóm téren.

 

nyom02

 

Ilyen mozgalmas előadást ritkán látni szabadtéri színházban, több mint nyolcvan jelenetváltásra van szükség a darabban. A nyomorultak bonyolult díszlete egyik percről a másikra alakul át például csatornából híddá, majd kórházzá.

 

Az előadás díszleteit Erkel László Kentaur jegyzi, a jelmezek Rományi Nóra munkái, a produkció zenei vezetője Kocsák Tibor, a koreográfus Tihanyi Ákos, a musical rendezője Szirtes Tamás.

 

Az idei Szabadtéri-évadban augusztus 14-én, 15-én, 16-án, 19-én, 20-án és 21-én kerül színre Claude-Michel Schönberg műve, mely a Madách Színház és a Szegedi Szabadtéri együttműködésében jön létre.

 

A próbáról képekben:

 

nyom04

1.

 

nyom10

 2.

 

nyom06

3.

 

nyom05

4.

 

nyom08

5.

 

nyom09

6.

 

nyom13

7.

 

nyom15

 8.

 

nyom110

9.

 

Fotók: Madách Színház

süti beállítások módosítása