Musical-show és krimikomédia az Óbudai Társaskör nyári programján

Az Óbudai Társaskör június 24. és augusztus 3. között 20 estén át 3 sorozat keretében kínál változatos programot közönségének az Óbudai Nyár keretében.

 

Az Óbudai Társaskör ajánlója:

 

Az Óbudai Társaskör bensőséges hangulatú kertje a helyszíne a hagyományos sorozatoknak (Muzsika a kertben, Opera a kertben, Színház a kertben), amelyeket a műfaji sokszínűség jegyében állítottak össze. A kínálatban musical, klasszikus zene, ragtime, szabad zene, dialógusokkal tűzdelt opera, valamint koncertszínház és krimikomédia szerepel.


A fellépő művészek, zenekarok a teljesség igénye nélkül: Kútvölgyi Erzsébet, Losonczi Kata, Rohmann Ditta, Szakács Ildikó, Bardóczy Attila, Fesztbaum Béla, Göttinger Pál, Grencsó István, Kállai Ernő, Őze Áron, Rajkai Zoltán. Emellett egy-egy estén hallhatóak lesznek az Óbudai Társaskörhöz kötődő zenekarok is: a Liszt Ferenc Kamarazenekar, a Budapesti Vonósok, az Anima Musicae Kamarazenekar és a Budapest Ragtime Band.

 

obudai tarsaskor

Fotó: 7ora7.hu

 

A nyár egyik legjobban várt estje július 15-e, egy új krimikomédia bemutatója lesz. A Halál Hotel című darabot az Óbudai Társaskör felkérésére Egressy Zoltán írta, rendezője Őze Áron. A bemutatót további kilenc előadás követi az Óbudai Társaskör kertjében.

 

"Viccet hallgatni, rajzfilmet nézni vagy egy bohócakrobata bravúrjait figyelni olyan, mint amikor hullámvasúton utazunk. Az első pillanatokban, amikor megindulunk lefelé, mintha csiklandoznának, egyre könnyebbnek érezzük magunkat, egyre inkább kiszabadulunk a fizikai világ, a gravitáció rabságából, egyre boldogabban nevetünk. Amikor kocsijaink felgyorsulnak, amikor már-már tehetetlenül zuhanni kezdünk, amikor már érezzük, hogy kiesünk a világból, akkor nevetésünk egyre inkább átmegy hisztérikus sikoltásba. A következő pillanatban azonban egy elegáns kanyar lelassítja szabadesésünket, és mi diadalmasan és elegánsan visszatérünk mindennapi világunkba: megkönnyebbülten nevetünk" - írta egykor Hankiss Elemér.

 

 

Óbudai Nyár – Színház a kertben
Egressy Zoltán: Halál Hotel
– krimikomédia –

 

Skolasztika nővér: Kútvölgyi Erzsébet
Frank, nyomozó: Cserna Antal
Végh, igazgatónő: Losonczi Kata
Mo Csing, főszakács: Göttinger Pál
Fiatal lány: Holecskó Orsolya
Fiatal fiú: Horváth Illés
Fiatal férfi: Őze Áron
Damoklész, rádiótulajdonos: Takács Géza
Berta, bemondó: Auksz Éva
Sanc, bemondó: Horváth Illés
Rob, bemondó: Takács Géza

Díszlet: Enyvvári Péter
Jelmez: Cselényi Nóra
Jelmez asszisztens: Hatvani Mónika
Akusztikus és vizuális technika: Őze Gábor
A rendező munkatársa: Szinai Eszter

Rendező: Őze Áron

 

Bemutató: 2015. július 15., szerda 21 óra

 

További információ, jegyvásárlás:
www.obudaitarsaskor.hu
www.jegymester.hu
https://www.facebook.com/obudai.tarsaskor

 

süti beállítások módosítása