1 éves az Őrült Nők Ketrece - Júliusban 8 alkalommal látható

Az Átrium Film-Színház idén is július közepéig várja közönségét.

A POSzT OFF-programjában a pécsi Kodály Központban is sikerrel szerepelt Az Őrült Nők Ketrece visszatért megszokott helyére, a Margit körútra, és összesen tizenkét estén át várja közönségét, közte két különleges előadással. Július 8-án a 20. Budapest Pride Fesztivál eseményeként látható az Alföldi Róbert rendezte, Stohl András és Hevér Gábor főszereplésével játszott produkció.

 

Ezen a napon több meglepetés is várható, kísérőeseményként kiállításmegnyitó, illetve az előadás alkotóival egy, a fesztivál témájához kapcsolódó beszélgetésen is részt vehetnek az érdeklődők. A nyári blokk utolsó estéjén, július 11-én pedig egyéves születésnapját ünnepli az előadás. Az Őrült Nők Ketrece júliusban 1-jén, 2-án, 3-án, 4-én, 8-án, 9-én, 10-én és 11-én látható az Átrium Film-Színházban.

 

orult

fotó: Dudás Ernő

 

Röviden a darabról:

 

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

A történet helyszíne a címadó Őrült nők ketrece nevű frivol mulató, ahol esténként telt ház van, hiszen a közönség élvezi a nőnek öltözött férfiak szórakoztató műsorszámait.

A mostani bemutatóra újrafordított szövegű, a 2010-es Broadway-felújítás hangszerelésével hazánkban először játszott magyar változat látható. A rendező szerint a történet ugyan semmit sem változik, az előadás azonban merőben más lesz ahhoz képest, amilyen kép él a nézőben Az Őrült Nők Ketrecéről. Mint mondja: a szerelemről és a szeretetről szeretne beszélni a színpadon. Az előadás azonban többek között a képmutatás okairól és következményeiről, a szabadságról és a felelősségről is szól majd, hisz ezekről ma Magyarországon nem lehet eleget beszélni.

 

 

süti beállítások módosítása