Jövőre Purcărete is rendez Kolozsváron

Sikeres évadot zárt a Kolozsvári Állami Magyar Színház.

A 2014/2015-ös, 222. évadban tíz új bemutatót tartott a Kolozsvári Állami Magyar Színház, öt produkciót a nagyteremben (Vidéki jegyesek, Az öreg hölgy látogatása, Az özvegy Karnyóné és a két szeleburdiak, A dzsungel könyve, Az árnyék), ötöt a stúdióban (Aki elzárja az éjszakát, A vágy, #hattyúdal, Hullámtörés, Rekviem egy ügynökért). A 144 előadáson összesen 17867 néző vett részt.

 

az oreg holgy latogatasa bi-3935

 

Ugyanebben az évadban került sor az Interferenciák Nemzetközi Színházi Fesztiválra. A seregszemlén 38 előadást láthatott a közönség, ez összesen 7461 nézőt jelent. Az intézményben tehát összesítve 182 előadáson 25328 néző vett részt.

 

A társulat ebben az évadban is számos fesztiválon és turnén szerepelt, így ott volt a csíkszeredai Interetnikai Színházi Fesztiválon, az Országos Színházi Fesztiválon a fővárosi Bulandrában, a temesvári Európai Előadóművészeti Fesztiválon. Előadásainkat bemutattuk a bukaresti Nottarában, Sepsiszentgyörgyön, valamint Budapesten a Vígszínházban és a Pesti Színházban.

 

A következő, 223. évadot augusztusban, a Kolozsvári Magyar Napokhoz kapcsolódva nyitja meg a Kolozsvári Állami Magyar Színház. A 2015/2016-os évad első bemutatójára október elején kerül sor, William Shakespeare Julius Caesar című tragédiáját Silviu Purcărete rendezi.

 

süti beállítások módosítása