Ketten a hintán Egerben - Feleségének ajánlja a darabot a producer

William Gibson Ketten a hintán (Libikóka) című darabját mutatja be  az Agria Játékok július 2-án, 5-én, 7-én.

telefonos

Gál Gábor képei

Ajánló a darab elé:

 

Egy férfi és egy nő kapcsolatában számtalan váratlan vagy nehezen megfejthető helyzetet produkál az élet. Mindig úgy gondoljuk: ismerünk már minden fordulatot, aztán persze kiderül, hogy mégsem... Valószínűleg így van ez Jerry és Gittel történetével kapcsolatban is, melyet egy nagyszerű darab és két nagyszerű színész hiteles játéka révén ismerhetünk meg.

 

Míg a színpadi szerelmi történetek általában a párok boldog egymásra találásával végződnek, Gibson darabja sokkal realistábban közelíti meg a témát. Valójában a legtöbb párkapcsolat nem más, mint az érzelmek mérleghintája: két különböző ember folyamatos próbálkozásainak sorozata a közös élet megteremtésére és fenntartására.

 

Toth Levente Poczik Andrea

 

A produkcióról:

 

Az előadást Nagy András rendezte, akinek ez az első rendezése Egerben.

 

Tóth Levente, aki nem csak szereplője, hanem producere is a produkciónak, elárulta, ezzel szeretne köszönetet mondani feleségének, Poczik Andreának, aki tíz évvel ezelőtt a színpadot felcserélte a családdal.

 

– Valójában sok a párhuzam a darab és az életünk között – vallja Levente. Az előadás két szeretetre éhes emberről szól, a férfi tönkrement házassága elől menekül, a nő sikertelen táncosnőként igyekszik színpadon maradni. Jerry önérzetében sértve és hitét vesztve éli napjait egy másik városban, ahol megismerkedik Gittellel, a sikertelen táncosnővel, aki az elérhetetlen karrierről álmodozik. Romokban heverő önbizalmuk az egyetlen közös tulajdonságuk - de a két magányos, szeretetre éhes ember egymásba kapaszkodik, és igyekszik közös jövőt építeni... Ez a történet egyszerre mulatságos és szomorkás - és mindvégig nagyon szórakoztató.

 

Poczik Andrea Toth Levente

 

A bemutató a Gárdonyi Géza Színház támogatásával az Agria Játékok keretében július 2., 5., 7-én 21 órától lesz az Agria Játékok Kamaraszínpadán.

 

 

süti beállítások módosítása