Támogatást kér a Krétakör új produkciója létrejöttéhez

A Krétakör új produkciójának létrejöttéhez kér segítséget.

 

A harag napja

Zenés didaxis katarzissal

Bemutató a Trafóban november 30-án.

 

A Krétakör kérése:

 

2015 elején egy ismeretlen magyar ápolónő elsőként beszélt a nyilvánosság előtt kíméletlen őszinteséggel a kórházakban uralkodó szakmaiatlan és embertelen állapotokról. A nővér fekete ruhába öltözött és az utcára hívta az ország ápolóit. A szókimondó nővér alakja inspirálja előadásunkat – de semmit nem használunk fel az ő valós történetéből.

 

Az előadás a végtelenségig kiszolgáltatott ember tragikomédiája. Azé az emberé, aki mindent megtesz azért, hogy kezébe vegye a saját sorsát, de vagy a külső körülmények (gazdasági és politikai mozgások, ígéretüket be nem tartó jóakarók) vagy a belső hiányosságok (tapasztalatlanság és tudatlanság) miatt folyton elbukik. A magára hagyott polgár kétségbeesetten bolyong a társadalmi és privát élet útvesztőiben, mígnem megbolondul és családja ellen fordul. 

A nővér családjában három generáció jellegzetes vonásai tűnnek fel. Egy korábbi rendszerben szocializálódott, katolikus anya, egy öregasszony, aki mindig, mindent jobban tud lányánál, soha be nem látva, hogy megszerzett tapasztalatai a mai világban már nem érvényesek. Egy gátlástalan, túlélőszemléletét hirdető tinédzser, az ápolónő lánya, aki szerint már semmi sem számít, az életért foggal-körömmel harcolni kell, nem szabad hinni senkiben és semmiben. Főszereplő a jelenkor kihívásaival szüntelenül küszködő kisemeber, aki bár igyekszik bízni embertársaiban, problémáival végül mindig egyedül marad. A történet során feltűnnek korunk ismert figurái, életre kel Európa marginalizálódott felének újkori története. 

 

Kérdés: ha a szabadpiacra épülő állam első számú szabálya, hogy mindenki magáért harcol, vajon ki védi meg azokat, akik e harcban elbuknak?

 

A produkciót Schilling Árpád rendezi, a színpadon közreműködik többek között Sárosdi Lilla, Láng Annamária és Rába Roland.

 

Azt kérjük, segítsétek a produkció megvalósulását, egészen pontosan a próbatáborok létrejöttét!

Jogos a kérdés, miért táborban próbálunk és nem teremben, ahogy sokan mások?

 

kretakor

 

Az alábbiakban Schilling indokol:

 

"A Krétakör megalakulása óta táborokban készíti elő projektjeit. A táborban az a jó, hogy kizárjuk a külvilágot, vagy csak azt engedjük be, ami a munkánkhoz szükséges. A tábor alatt 24 órában állunk készen az alkotásra. Bárki, bármikor javasolhat, kérdezhet, kezdeményezhet. Az alkotók, a partnerek, a kollégák ebben az időszakban elmerülnek egymás gondolataiban, olyan nagy a szabadság, hogy bárki elmehet és visszajöhet, a közösség együtt még a projekt tartalmát és formáját is szabadon alakíthatja. A projektvezetőnek természetesen van határozott elképzelése, de a lényeg a közösségi alkotáson van. Azért vagyunk együtt, mert kedvünk van hozzá és van egy téma, ami mindannyiunkat érdekel. Néhány projekt, amely táborral kezdődött: W-munkáscirkusz, Siráj, Feketeország, hamlet.ws, Mobil, Új néző, A papnő, Lúzer.

 

Az utóbbi időben több művészeti és társadalmi projektben is részt vettem. Azt hiszem, egyre jobb táborokat tudok összehozni, egyre érdekesebb, meglepőbb vagy használhatóbb eredménnyel." 

 

Nézzük pontosan mire kell a pénz:

 

Találtunk egy csudajó családi házat Csákváron (kb. 60 km-re Budapesttől), ahol mindannyian elférünk és van próbateremnek megfelelő helyiség. Itt táborozunk kétszer, először júniusban, másodszor július végén. Ez idő alatt az alábbi költségek merülnek fel:
 • Utazási költségek: A táborba a saját személyautóinkkal utazunk, de benzin és megyei matrica díja sajnos ennek is van. 
 • Szállás költség.
 • Étkezések költsége: a reggelit magunknak vesszük és készítjük, ebédre menüt rendelünk egy helyi étteremből, vacsorára pedig ugyanonnan érkezik majd egytálétel.
 • Amennyiben tetszik a Krétakör új projektje, és támogatnád "A harag napja" című előadás tervét, akkor kérlek, hogy járulj hozzá ahhoz, hogy gazdaságosan létrehozzunk egy "olyan krétakörös" színházi előadást.

   

  Beszélj barátaidnak, ismerőseidnek is erről a lehetőségről!:

   

  * Kérünk küldd el nekik e-mailben a kampány linkjét
  * Tedd ki a kampány linkjét a Facebookra, Twitterre, weboldaladra!
  * Válts jegyet  a Trafóba és nézd meg az előadást! Jelenléted fontos számunkra!

  "Hogy minden azoké legyen, akik bánni tudnak vele" /B.B./

   

  KÖSZÖNJÜK!

   

  süti beállítások módosítása