Hallottátok a néni rappet? - Neked udvarol a Momentán Kapolcson

Momentán neked udvarolunk - ez lesz mottója a Momentán Udvarnak a Művészetek Völgyében. A névadó Momentán Társulat promóciós videóval hívja fel a figyelmet az új helyszínre.

 

 

Reklámvideó készült:

 

Új előadásokkal debütál Kapolcson a Momentán Társulat a 25. jubileumi Művészetek Völgye Fesztiválon, ahol most nem csak fellépőként, hanem első udvarozóként is bemutatkozik.

 

A csapat különböző improvizatív előadásokkal, slam poetry-vel, forgatókönyvírással és rapszövegalkotással is várja közönségét.

 

Promóciós videójukban énekelnek Palya Beáról, Hajós Andrisról, a Sub Bass Monsterről, illetve a várható programokról is. 

 

udvar

 

 

A Momentán az Udvarról:

 

"Aki RögvEst, Fröccs vagy éppen Mozaik rajongó, az sem fog csalódni, de igazi improvizációs ínyencségekre „lehalásztuk” Hajós Andrást és Harcsa Veronikát is, vendégünk lesz Palya Bea, Mautner Zsófi és még sokan mások. Szóval lesz interaktivitás, kreativitás, nevetés és improvizáció minden szinten. Ugye nem tudod kihagyni?

 

Igazi nyári impró-csemegékkel érkezik a kapolcsi Művészetek Völgye Fesztiválra a Momentán Társulat, ahol ez alkalommal nem csak fellépőként, hanem első udvarozóként vesz részt. Az udvar egyediségét az adja, hogy az esti zenei programok mellett késő délelőttől igazi imprós, interaktív hangulat várja az odalátogatókat, ahol nem csak a Momentán Társulat, hanem meghívott vendégeik is próbálnak eddig még nem látott módon megmutatkozni.

Régi és új közönségünket a hely különleges szelleméhez illően új előadással, a Főhőssel is meglepjük, melyet szeretnénk már ősztől állandó repertoárunkra tűzni „Főhős című darabunkban az imprójelenetek egy-egy érdekes és izgalmas művész, közéleti személy életéhez kapcsolódnak” – mondta el Harsányi Bence, a társulat vezetője. “Ez egyfajta életjáték, melyben nem hétköznapi módon és talán különleges titkokat is felfedve ismerhetjük meg hőseinket. Vendégünk lesz Palya Bea, Harcsa Veronika, Mautner Zsófi, a Fröccs előadásainkból már jól ismert F. Várkonyi Zsuzsa és Lackfi János költő is” – ismertette a társulatvezető.

 

Új színfolt lesz az improvizáció palettáján Pirisi László és Szőke Szandra közös zenés impró produkciója, a re:Verse. „A re:Verse a szabad zenei improvizáció és az alkalmazott improvizáció elegye” – magyarázta Pirisi László. „Olyan interaktív, koncertszerű előadás, ahol az elhangzó dalok a közönség ötletei alapján születnek meg élőben, a helyszínen, műfaji megkötések nélkül. A megénekelt versek mellett az újrafelhasználás jegyében olyan szövegekből is dalok születnek, amelyek eredetileg teljesen más célra íródtak, valamint újraértelmezésre kerül néhány unalomig ismert sláger is, úgy zenei, mint nyelvi szinten” – ismertette az előadó.

 

momentan

 

“Csak itt és csak nektek” jeligével is készülődünk Kapolcsra, azaz olyan darabokkal, melyek csak ott kerülnek bemutatásra. Ilyen többek között a Slágerdiszkont című produkció, mely az Önök kérték vagy a Kívánságkosár élményeit kívánja visszaidézni zenés és prózai improvizáció formájában. De ugyancsak egyedi produkcióként kerül színpadra Hajós Andrással közös imprójátékunk az Esti mese Hajós Andrással című darab is.

Az új előadások mellett a régi produkciók szerelmesei sem fognak csalódni, hiszen lesz Fröccs, Mozaik, Ketten és persze RögvEst minden mennyiségben. És akinek az impróból még mindig nem elég, az részt vehet workshopokon is, ahol néhány órában beleszagolhat az imprózás lenyűgöző világába.

 

Noha véleményünk szerint a Momentánból soha nem elég :) , azért gondoskodtunk további jó programokról is, amelyek szintén megmozgatják a fantáziádat és a kreativitásodat, hiszen ezen a héten csak Neked udvarolunk. Lesz Rájátszás és persze lesz „duma” is, hiszen vendégünk lesz Kovács András Péter, érkeznek hozzánk slammerek, akik nem csak előadnak, de workshopot is tartanak az érdeklődőnek. Az egyik este bulifelelőse Sub Bass Monster lesz, de minden este fel lehet pörögni DJ Cyborg Templar valamint DJ SnOOpy által kevert ritmusokra.

Számítunk rád! Mi ott leszünk.

 

Programjaink ízelítőjét keresd facebook oldalunkon, honlapunkon és későbbi hírleveleinkben. Addig is, ha hiányzik az impróélmény, várunk szeretettel előadásainkon.

 

Részletes programok: http://momentantarsulat.hu/kapolcs"

 

 

 

 

süti beállítások módosítása