Musica Sacra - Székesfehérváron koncertezik Carlo Ponti Jr. és László Boldizsár

Az augusztus 18-ai Musica Sacra koncert karmestere, Carlo Ponti Jr. és egyik szólistája, László Boldizsár a sajtó képviselőivel találkoztak Székesfehérváron. A Nemzeti Emlékhelyen, a koncert helyszínén is meséltek a nagyszabású estről.

 carlo ponti

 

"Mindig nagyon szerettem mindent, ami magyar, elsősorban azért, mert a feleségem Budapestről származik. Korábban már vezényeltem magyar zenekarokat éa nagyon élveztem a közös munkát. Ha összeadjuk az ország és Puccini iránti szeretetemet, a vallás iránti elkötelezettségemet, ideális választás ez a koncert" – mondta ifjabb Carlo Ponti, aki nagyon örül, hogy együtt dolgozhat régi barátjával, Major Istvánnal, az Alba Regia Szimfonikus Zenekar igazgatójával.

 

Bár Puccini neve egybeforrt az opera fogalmával, több vallásos témájú művet is komponált. Ezek alkotják a 2015-ös Musica Sacra programját. A Puccinire jellemző gazdagon áradó dallamvilág és a zenéjében rejlő érzelmi fűtöttség, titokzatosság ezen műveiben éppúgy jelen van, mint operáiban.

 

laszlo boldizsar

 

László Boldizsár nevét korábban az ország legismertebb jazz vokál együtteséhez, a Cotton Club Singershez kötötték, de az utóbbi hét évben az opera műfajában folytatta karrierjét, meghódítva az ország és a világ színpadait. „A felkérés óta ámulatban vagyok, hogy a mesterrel dolgozhatok. Óriási élmény magyar énekesként olasz karmesterrel olasz műveket énekelni. Mindig vártam, hogy a Messa di Gloriával találkozhassak" - fogalmazott.

 

A Puccini-est baritonja, Kálmándy Mihály 1988 óta a Magyar Állami Operaház magánénekese. Nemzetközi karrierjét Olaszországban kezdte, de vendégszereplései során Rómától Pekingig bejárta már az egész világot. 2015-ben a Halhatatlanok Társulatának tagjává választották.

 

Az augusztusi koncerten a művészeket a több mint száz éves, székesfehérvári Alba Regia Szimfonikus Zenekar és a régió énekkaraiból álló Egyesített kórus kíséri.

 

A hangversenyre jegyek válthatóak Székesfehérváron a Vörösmarty Színházban, a Fehérvári Jegyirodában, a Városház téri pavilonban, az Alba Plazaban és az Intersparban, valamint online a Koronázási Ünnepi Játékok és a Vörösmarty Színház weboldalán is.

Tudósított: Gyöngyösi Tímea

 

süti beállítások módosítása