"Nem remeg a lábam" - Vincze Balázs válaszolt

A Zsolnay örökségkezelő Nkft. leendő vezetőjét a pécsma-hu kérdezte.


Vincze Balázs, a Pécsi Balett igazgatója, szeptembertől veszi át a Zsolnay-negyedet működtető Zsolnay Örökségkezelő Nkft. ügyvezetői posztját a nyugdíjba vonuló Márta Istvántól. Az évi 1,5 milliárd forintból gazdálkodó intézmény vezetője augusztus végéig marad pozíciójában, de a nyár végén már közösen dolgozik az új igazgatóval.

 

Vincze Balazs

Fotó: pecsma.hu

 

"Nem remeg a lábam, hiszen rengeteg vízióm, megvalósításra váró ötletem van a negyeddel kapcsolatban, ráadásul az elmúlt években testközelből láttam az intézmény fejlődését" – mondta a pecsma.hu-nak a Harangozó-díjas művész. Vincze szerint jó időben érkezett a felkérés, hiszen a balettet az alapoktól kellett újraépítenie Pécsen, de a munka mára beérett. Sikerült infrastrukturálisan, anyagilag, művészetileg megerősítenie a társulatot, ezzel együtt nem hagyja ott a táncosokat.

 

"Azt vallom, hogy lehet egy dolgot is rosszul csinálni és két dolgot is kiválóan. A balett számít rám, hiszen a táncosok nem egy társulathoz szerződnek, hanem szellemiséghez, irányultsághoz; nem hagyhatom cserben a gyerekeket" - tette hozzá.

 

A Zsolnay-negyed jövőjéről elmondta: komoly víziói, tervei vannak, de egyértelműen a Márta István által megkezdett úton szeretné tovább erősíteni az intézményt. Augusztus elsejétől már együtt fog dolgoznak, szeptember végéig pedig egy vaskos szakmai anyagban tárja a nyilvánosság elé elképzeléseit.

 

"Ami biztos, hogy még közelebb szeretném vinni a pécsiekhez a negyedet, masszív kulturális hidat szeretnék építeni a negyed és a fővárosi kulturális intézmények között és tágabbra nyitnám a ZSKN kapuját a régió és a szomszédos országok lakói felé. Ízig-vérig pécsiként kötelességem volt, hogy elvállaljam a munkát és tisztességgel gondoskodjak is arról, amit rám bíztak" – hangsúlyozta Vincze Balázs.

 

Forrás: pecsma.hu

 

süti beállítások módosítása