Fesztivál-szereposztással érkezik az Abigél Szegedre

Az Abigél című musical szabadtéri világpremierje július 10-én és 11-én lesz a Szegedi Szabadtéri Játékokon.

A Budapesti Operettszínház vendégjátékát még sohasem láthatták a nézők szabadtéri adaptációban. Az egyik legnépszerűbb magyar író, Szabó Magda Somogyi Szilárdnak adta azt az egyedülálló lehetőséget, hogy musicallé varázsolja generációkat elvarázsoló regényét.

 

abi01

 

Szerzőtársai ebben Kocsák Tibor (zene) és Miklós Tibor (szövegkönyv) voltak. A darab új aspektusból közelít a történethez. Az előadás a gimnazista lány, Gina egy drámai pillanatban történő visszaemlékezéséről, életének egy meghatározó korszakának újraéléséről szól.

 

A Szabadtéri és az Operettszínház menedzsmentje arra törekedett, hogy ez alkalomból igazi fesztivál-szereposztással örvendeztesse meg a Dóm téri közönséget, így mások mellett Vágó Zsuzsi, Pálfalvy Attila, Udvaros Dorottya, Hirtling István, Csonka András, Nádasi Veronika, Peller Anna, Homonnay Zsolt, Simon Panna, Mészáros Árpád Zsolt, Kékkovács Mara, Felföldi Anikó, Vásári Mónika, Kovács Zsuzsa, Ullman Mónika és Papadimitriu Athina is színre lép az előadásban. Ha a fiatalok megnézik a musicalt, biztos felkelti az érdeklődésüket Szabó Magda regénye iránt és vélhetően megnézik az Abigél című filmet is.

 

abi03

 

Szabó Magda annak idején így ajánlotta kis hősnőjét:
"1943-ban Gina elbúcsúzik otthonától és azoktól, akiket szeret, mert az apja beadja a híres árkodi intézetbe. A kis gimnazistát a rideg világ, a szokatlan kegyetlen törvények lázadásra késztetik. Ám megtud valamit, ami maradásra bírja, önként vállalja a rabságot... Hogyan igazodik el a kis tizenéves lány ebben a felnőtt-titkoktól terhes világban? Vajon hihet-e a naiv diáklegendákban, amelyet a kertben álló, korsós leányt formázó szobor alakja köré fon a lányok képzelete? Írjon talán ő is levelet Abigélnek, aki mindig segít a bajbajutottakon..."

 

abi04

 

A díszletet Túri Ezsébet tervezte, a jelmezeket Velich Ritának köszönhetjük, a koreográfiát Lőcsei Jenő jegyzi. Az Abigél zenei vezetője Silló István, az előadást Somogyi Szilárd rendezte. Esőnap július 12-én.

 

Forrás, fotók: Szegedi Szabadtéri Játékok, Budapesti Operettszínház

 

süti beállítások módosítása