A miskolci Don Giovanni Pilsenben jár

 

Július 6-án, hétfőn Európa egyik idei kulturális fővárosában, a csehországi Pilsenben vendégszerepel a Miskolci Nemzeti Színház Don Giovanni produkciója.

A miskolci előadás az Armel Operafesztivál finanszírozásában jut ki Pilsenbe. A nagysikerű előadás karmestere Cser Ádám, rendezője Szabó Máté.

 EDV 0002

 

A tavalyi évben a vidéki operaelőadásokat felvonultató PRIMAVERA'14 Fesztivál előadásai közül a Miskolci Nemzeti Színház Don Giovanni előadása nyerte el a PRIMAVERA’14 fődíját. A döntés értelmében idén Szabó Máté miskolci rendezése képviselheti Magyarországot a 2015-ös pilseni Európa Kulturális Fővárosa programsorozaton. A zsűri indoklása szerint a színpadilag izgalmas, friss, sziporkázó rendezői felfogás miatt érdemelte ki a vendégszereplést a miskolci produkció.

 

A vendégjáték feltétele volt, hogy a társulat olasz nyelven játssza az operát, ezért a Miskolci Nemzeti Színház idén május 30-án új betanulásban mutatta be az előadást.   

 EDV 9101

 

A tavalyi magyar nyelvű bemutató után így Pilsenben eredeti nyelven hangzik majd el Mozart talán legmélyebb, legfelkavaróbb és legellentmondásosabb operája.

 

Pilsenben az Armel Operafesztivál több idei darabját is bemutatják, így színre kerül a Szegedi Nemzeti Színházban Alföldi Róbert által rendezett Varázsfuvola, valamint a 2015-ös Armel Operafesztivál legjobb produkciója, a belga Muziektheater Transparant kortárs operája, az Alfred Hitchcock Hátsó ablak című filmjéből készült Private View is.

 

EDV 8301

 

Július 6-án Plzeňben a főbb szerepekben Haja Zsolt (Don Giovanni), Cseh Antal (Leporello), Kozár Alinka (Donna Anna), Decsi István (Don Ottavio), Herczenik Anna (Donna Elvira), Molnár Ágnes (Zerlina), Kelemen Dániel (Masetto) látható. A Kormányzó szerepét Cser Krisztián énekeli.

 

süti beállítások módosítása