Törőcsik Mari 40 év után a Saul fia kedvéért ült moziba

Szombathelyen Törőcsik Mari kedvéért vetítették le hétfő délelőtt Nemes Jeles László Saul fia című című, cannes-i nagydíjas filmjét. A művésznő hamarosan beszélgetésen vesz részt a helyi moziban.

7149766bb

A képre kattintva tovább olvashat.

 

Törőcsik Mari Velemből érkezett az Agora - Savaria moziba, ahol Mayer Rudolf, az Agora mozgókép-szakági vezetője várta. A Nemzet Színésze telefonon gratulált Nemes Jeles László rendezőnek, akinek elmondta, hogy negyven éve nem járt moziban, de most a Saul fia kedvéért kivételt tett.

 

Így van ez, amikor cannes-i győztesek találkoznak. Törőcsik Mari 1976-ban kapta meg Cannes-ban a Déryné, hol van? című Maár Gyula-filmben címszereplőként nyújtott alakításáért a legjobb színésznőnek járó díjat.


Mayer Rudolf pedig arra készül, hogy a Savaria mozi hamarosan levetíti az 1956-os Körhintát, Törőcsik Mari első, nagy filmjét, amelyben Soós Imre a partnere. A Körhinta mellett, ugyanazon a délutánon Törőcsik Mari legújabb filmsikerét, a 2014- es Swinget is megnézheti majd a közönség. 


A színésznő jellegzetes kacagásával megjegyezte, hogy a világért se nézné meg önmagát, amint a Swingben énekel. De az ötlet nincs ellenére. És a dupla vetítés után természetesen beszélgetést is tervez a mozi. Aki kérdez: Szenkovits Péter újságíró - aki válaszol: Törőcsik Mari.


Forrás: Ölbei Lívia / Vas Népe

süti beállítások módosítása