3 marosvásárhelyi darab a román országos színházi fesztiválon

Három előadással szerepel a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház az Országos Színházi Fesztiválon.

Az idén huszonötödik alkalommal megrendezésre kerülő legrangosabb romániai színházi seregszemlére a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház három produkcióját is beválogatták.

 

 MNSz TMT A nyugalom Foto RabZoltan-3

A nyugalom

 

A Tompa Miklós Társulat az Albu István által rendezett Karamazovok, valamint a Radu Afrim által rendezett A nyugalom című előadással szerepel az Országos Színházi Fesztivál (FNT) versenyprogramjában. A Liviu Rebreanu társulat a Fogat fogért (Dinte pentru dinte) című előadással vesz részt az október 23. és november 1. között zajló seregszemlén.

 

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház immár negyedik egymást követő éve szerepel a fesztivál programjában. Az előadásokat Marina Constantinescu színikritikus, a fesztivál művészeti igazgatója válogatta.

 

MNSz TMT Karamazovok foto RabZoltan

Karamazovok

 

Az Országos Színházi Fesztivált a Román Színházi Szövetség (UNITER), a kulturális minisztérium, Bukarest Polgármesteri Hivatala és Bukarest város kulturális központja, az ArCuB szervezi. A fesztivál minden évben azt a célt tűzi ki, hogy bemutassa az elmúlt évben készült legjobb előadásokat.

 

 

 

süti beállítások módosítása