Verebes István Békéscsabán ünnepelte születésnapját

A Csabai Nyár 2015 programjában a Városháza udvarán került bemutatásra, Fodor-Lakatos-Fekete: Helyet az ifjúságnak, a budapesti József Attila Színház produkciója, amelyet rendezőként Verebes István jegyez. Híre ment, ezen a napon ünnepli aktuális születésnapját. Nem maradt ünneplés nélkül.

A Csabai Nyár 2015 programjában a város számos helyszínén rendeznek kulturális programokat, amelyek jelentős részét a Jókai Színház szervezi. A már említett Városháza udvar mellett az Ibsen Stúdiószínház TeÁtrium színpadán, a Csabagyöngyében, a Főtéren és a szintén a megyében lévő Szarvasi Vízi Színházban szórakozhat a nagyérdemű.

 

IMG 6817

 

A július negyedike kiemelt szerepet kapott. Lassan egy hónapja, hogy Kara Tünde Jászai-díjas színésznő, a Jókai Színház egyik felújító próbáján rosszul lett és újra kellett éleszteni. Ma már túl van az életveszélyen és megkezdődött a rehabilitációs kezelése a fővárosban. Erre az estére a Jókai Színház meghívta a csabai kórház személyzetét és Seregi Zoltán igazgatóhelyettes nyilvánosan megköszönte áldozatos és sikeres munkájukat.

 

Az ünneplésből „kijutott” Verebes István rendezőnek, aki elkísérte a Helyet az ifjúságnak, a budapesti József Attila színházban bemutatásra kerülő produkcióját, amelynek ez volt az elő-bemutatója.

 

IMG 6822

 

Seregi Zoltán emlékeztetett arra, hogy az ünnepelt a magyar színjátszás kiemelkedő személyisége és megtiszteltetés számukra, hogy Békéscsabán ünnepli születésnapját családja és barátai társaságában. Köszöntő szavait követően átnyújtotta a Jókai Színház ajándékát, egy méteres-kolbászt, egy a vidéki színházakat bemutató angol-nyelvű albumot és a POSzT válogatójának könyvét, amely ajándékokat egy szintén születésnapját ünneplő tizenhét éves lány adott át.

 

 

 

süti beállítások módosítása