Keresztül Európán - Zsámbékon látható Tompos Kátya zenés estje

Július 12-én a zsámbéki Romtemplomnál adja elő Keresztül Európán c. lemezének anyagát Tompos Kátya és két zenésztársa.

 

A Zsámbéki Színházi Bázis ajánlója:


A Nemzeti Színház Jászai Mari díjas fiatal színésznője a Valami Amerika 2 című filmben csillogtatta meg először énektudását. A Magányos csónak című dal sokak kedvence lett. Az István, a király 2013-as előadásán Réka szerepében hódította meg a Papp László Budapest Sportaréna és a Szegedi Szabadtéri Színpad közönségét. Énekesnőként talán kevesebben ismerték eddig, pedig Kátya otthonosan mozog a jazz a pop és a világzene világában is.

Tompos Katya
2013 novemberében Keresztül Európán címmel jelent meg első önálló szólólemeze. Kátya koncertje egy varázslatos zenei utazás Angliától Oroszországig. Dalok angol, francia, bolgár, magyar, és orosz nyelven. Igazi kalandozás nem csak kelet és nyugat, de a különféle zenei stílusok között is. Napjaink sokszínű Európájának izgalmas zenei lenyomata, egy olyan tükör, melybe jól esik belenézni.

És hogy mennyire izgalmas? Képzeljék el, milyen lehet az amikor Kosztolányi és Jimi Hendrix együtt részegülnek meg egy hajnalon, Zaz pedig Cseh Tamással sétál kézen fogva, és közben a U2 szól valahonnét a távolból....

A dalokat Hrutka Róbert öltöztette megfelelő zenei köntösbe, úgy, hogy a már már elképzelhetetlen sokszínűség mégis páratlan zenei egységgel jut el a hallgatóhoz.

 

 

"(...) Az emberek érdekelnek nagyon. A kultúra valahol maga az ember. Hogy mit hozott létre évszázadok, évezredek alatt a történelem, a művészet. Hogy azok, akik máshol és másként élnek, épp hol tartanak, mivel tudnak többet vagy kevesebbet nálam és azoknál az embereknél, akik között én is élek. Ha csak útra kelnék és nézelődnék, nem lenne elég. Vágyom emberekre, beszélgetésekre, megtudni, hogy mire van igazán szükségük, mitől jó nekik... Délen süt a nap, és mindenkit vidámnak hiszünk. Mi van mögötte? Vagy Keleten, ahol egészen másfajta szegénységet tapasztaltam, mint amit Európában annak nevezünk. Mit jelent? Ez számomra ugyanolyan, mint a szervezet számára a vitamin. Ehetsz almát, ha vashiányod van vagy bekaphatsz egy tablettát. Te döntöd el, melyiket választod. (...) Ha a zenét nézzük, azért is kóstolgatom a különféle stílusokat, mert mindegyik hasonló jelentéssel bír, de eltérő megszólalási módot képvisel. Szeretném, ha minél többen megtalálnák a munkámban azt a kis szeletet, ami kimondottan nekik szól. Ezért a bolgár zene, az orosz, francia, az angol, ami alap, hogy mindenki megértse, és természetesen a magyar, mert az a miénk. Valamiért úgy érzem, ez a 'csomag' szélesebb körben szólíthat meg embereket és adhat nekik valami pluszt" - mondta a Life.hu tavalyi interjújában Tompos Kátya.

 

 

Keresztül Európán
Tompos Kátya zenés estje

 

Július 12., 20.00 (Zsámbék, Romtemplom)


Közreműködők:
Tompos Kátya
Hrutka Róbert gitár
Kalmus Felicián cselló

 

 

süti beállítások módosítása