Thomas Quasthoff karmesterként mutatkozik be Svájcban

 

Először vállal karmesteri feladatot az énekléstől évekkel ezelőtt visszavonult Thomas Quasthoff német bariton, aki a svájci Verbier Fesztiválon Bach Máté-passióját vezényli majd július 24-én.

Bach e csaknem háromórás műve első alkalommal csendül fel az 1994 óta évente megrendezett zenei fesztiválon - közölték a július 17-én kezdődő eseménysorozat szervezői pénteken. A nyitó koncertet a betegséggel küzdő James Levine helyett Esa-Pekka Salonen finn karmester vezényli, Schumann harmadik szimfóniáját adják elő.

 

qasthoff

 

Quasthoff után egy nappal újabb operacsillag, Angela Gheorghiu áll színpadra, a román énekesnő Milos Karadagli montenegrói gitárossal ad elő Schubert-dalokat és népdalokat egy templomban.


Thomas Quasthoff 2012-ben jelentette be, hogy felhagy az énekléssel. A Karajan-díjas művész azóta csak prózai művekkel állt színpadra, több műfajban is kipróbálta magát.


A művész úgynevezett Contergan-áldozat, édesanyja a terhesség alatt a Contergan nevű gyógyszert szedte, amely súlyos rendellenességekhez vezetett a magzatnál. Németországban ma már alig kétezer Contergan-áldozat van életben, többségük állandó segítségre szorul.

 

Forrás: MTI

 

 

süti beállítások módosítása