Pénteken kezdődik a Dumafüred Fesztivál

A stand-up műfaj legnagyobbjaival találkozhat a közönség a pénteken kezdődő Dumafüred Fesztiválon, a balatonfüredi Balaton Szabadidő és Konferencia Központ színpadán.

A szervezők közlése szerint a tíz napon át tartó fesztiválon színpadra lép mások mellett Aranyosi Péter, Badár Sándor, Beliczai Balázs, Hadházi László, Kovács András Péter, Kiss Ádám, Kőhalmi Zoltán és a Szomszédnéni Produkciós Iroda. A közönséget idén is Duma Jam, All Stars, Duma Szving, Duma Maraton és Beugró vs. Dumaszínház várja.

 

Badár Sándor, Kőhalmi Zoltán és Kiss Ádám önálló estjével érkezik a fesztiválra, újdonságként A férfiak szexuális világa című produkció is látható lesz Bánki Gergely, Janklovics Péter és Vinnai András előadásában.


A részletes program a www.dumaszinhaz.hu oldalon található meg.

 

dumafured

 

Reggel lángossal és Balatonnal - Villáminterjú Hadházi Lászlóval:

 

Az idei lesz a negyedik Dumafüred Fesztivál. Ezt megelőzően Nagyvázsonyban voltatok. Miért a váltás? Miben más Füred?

Nem az én döntésem volt a váltás, de nyilván az is közrejátszott az új helyszín kiválasztásában, hogy Füred, a Balaton északi partjának fővárosa és ennél fogva alkalmasabbak a körülmények itt, mint Nagyvázsonyban. Nagyobb a helyszín és kimondottan ilyen műsorok megtartására épült helyen lehet fellépni, nem kell sátrat állítani, és több a fakultatív program is a környéken.

 

Szóval, jobb Füreden?

Inkább más. Füredet azért szeretem, mert közel van a Balaton. Nagyvázsonyt viszont azért szerettem, mert ott közelebb laktunk egymáshoz, szinte benne éltünk a faluban. Tudtam, hogy reggel nyolckor megyünk a boltba, előtte találkozunk a kocsmában, ott fogunk kávézni, odagyűlik mindenki. Füred ehhez már túl nagy.

 

Van olyan fesztivál, ami számodra különösen emlékezetes maradt?

Általában mindegyiken jól éreztem magam, de a legemlékezetesebb talán az volt, mikor pár éve az a nagyon hideg volt és mindent elmosott a sok eső… Ennek ellenére rengetegen eljöttek Nagyvázsonyba, a mi cirkuszi sátrunkba bennünket megnézni – az nagyon jó érzés volt. Izgalmas volt látni, hogy pillanatok alatt teljesen megtelt a sátor, és egy kicsit ott is rekedt a közönség.

 

hadhazi

 

Egyfajta csapatépítés is ez nektek. Szoktatok ötletelni is újabb produkciókon?

Ez már annyira nem jellemző. Amíg mi csináltuk a Rádiókabarét, ott vettük fel és ott is írtuk a szövegeket. De ez már egy ideje nem a mi dolgunk, ezért csak az esti előadásokra koncentrálunk.

 

Idén két műsorban vagy benne, amiben több alkalommal színpadra állsz: az All Starsban és a Duma Jamben. Végig a fesztiválon leszel, vagy ingázol?

Végig ott leszek a családommal együtt. Az első estén és az utolsó kettőn fogok fellépni, a kettő között jut egy kis idő a pihenésre is. Elsősorban biciklitúrát tervezünk a Balaton-felvidéken a kollégákkal és a családommal.

 

Mivel ajánlanád a fesztivált a közönségnek?

Reggel lángossal és Balatonnal.

 

Forrás: MTI, dumaszinhaz.hu

 

süti beállítások módosítása