Mátyás, a nem király - Ifjúsági fórumszínház slammel ötvözve a Bánkitón

A Bánkitó Fesztiválon 17-én este 7-kor látható Ifjúsági Fórumszínház Mátyás, a nem király c. előadása. Másnap workshop a gyerekekkel.

 

Az előadásban és játékban olyan történetet mutatnak be, amit a gyerekek írtak, a mindennapjaik inspiráltak, és ami sokuk számára játéklehetőséget kínál majd.


A részvételi színházi előadás 10 nap alatt, közös táborozás eredményeként született a 10 -16 éves csapattagok munkájából, a felnőttek irányításával.

 

 

A Cserehátról érkező 10-16 éves szereplők többsége még sosem járt nagyvárosban, nem volt színházban. Most bemutatják a saját darabjukat, amit a 10 napos közös táborozás alatt készítettek.


A történet Matyiról szól, aki 12 éves. Magának való, nem jó tanuló, de okos, szeret zenélni és focizni. Egy falusi iskolába jár, ahol nem találja a helyét, otthon sem figyelnek rá. Az iskolában piszkálják, csúfolják, de ő nem tud kiállni magáért. Mindig alul kell maradnia? Erről a kérdésről közös játékkal, a nézők bevonásával gondolkodnak a társulat tagjai.

 

Az előadást a Bohócok a Láthatáron Csoport valósítja meg a Csereháti Roma Önsegítő Közhasznú Egyesülettel partnerségben, a Norvég Civil Támogatási Alap segítségével. 

 

 Adrian mint Matyi FotoRankiJulia


Mátyás, a nem király


Játszók: laki, selyebi, tomori gyerekek


Mentorok: Siroki Viktor és Novák Nóra
Rendező: Szabó Veronika
Társrendező, projektvezető: Feuer Yvette
Drámapedagógus: Manyasz Erika


Slam foglalkozásvezető: Horváth Kristóf
Videó: Galyas Gyula

 

Július 17. 19 óra

Bánkitó Fesztivál

 

süti beállítások módosítása